بهره‌برداری از طرح توسعه کارخانه فولاد سبا

 بهره‌برداری از طرح توسعه کارخانه فولاد سبا

طرح توسعه کارخانه فولاد سبا، از زیرمجموعه‌های شرکت فولاد مبارکه اصفهان با حدود ۸ هزار میلیارد ریال اعتبار روز گذشته با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید. با بهره‌برداری از این مجموعه، میزان تولید فولاد در این واحد از ۷۵۰ هزار تن به ۶/ ۱ میلیون تن در سال افزایش می‌یابد.

 

به گزارش استیل تریدر، مجتمع فولاد سبا در سال ۸۲ در کنار کارخانه ذوب‌آهن اصفهان به بهره‌برداری رسید و در سال ۸۵ با تبادل قراردادی بین مدیران‌عامل ذوب‌آهن اصفهان و فولاد‌مبارکه،‌ این مجتمع به فولاد مبارکه واگذار شد.مجتمع فولاد سبا واقع در جنوب‌غربی اصفهان نخستین واحد صنعتی کشور است که ورق فولادی ضد‌زنگ تولید می‌کند و با تولید این محصول، نیاز کشور به ورق‌های ضد‌زنگ و استیل تامین می‌شود.در این بین در آیین بهره‌برداری از این طرح، معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه استان اصفهان در تمام تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی کشور پیشتاز بوده، گفت: این مراسم در حالی برگزار می‌شود که کشور در شرایط خاصی قرار دارد.

به گفته جهانگیری، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرده تحریم‌ها باید بازگردند و در عین حال ایران نیز با سایر کشورهای امضاکننده برجام در حال مذاکره است تا نظرات ایران تامین شود. معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: مهم‌ترین هدف آمریکایی‌ها همان‌طور که خودشان گفته‌اند یک جنگ اقتصادی تمام‌‌عیار علیه ایران است تا مردم ناراضی شوند و این راهبرد آمریکا، اسرائیل و عربستان است.جهانگیری افزود: ما به‌عنوان مسوولان کشور راهبردی مقاومتی اتخاذ کرده‌ایم به نحوی که حتی‌الامکان آسیبی به زندگی مردم وارد نشود اما می‌دانیم این کار به سادگی ممکن نیست چون کشورهای دیگر هم تا حدود زیادی با آمریکا همراهی کرده‌اند.وی با اشاره به برنامه آمریکایی‌ها ادامه داد: هدف بعدی آنها این است که مانع صادرات صنایع ما مانند پتروشیمی و فولاد شوند.معاون اول رئیس‌جمهوری خطاب به مدیران صنعت فولاد کشور تاکید کرد: شما به‌عنوان مدیران فولاد باید در خط مقدم تولید و صادرات باشید و نسبت به گذشته هم تولید و هم صادرات فولاد را افزایش دهید. صنعت فولاد باید هدف‌گذاری صادرات را در مقابل هدف‌گذاری تحریم‌های آمریکا انجام دهد.

توسعه صنعت فولاد ادامه می‌یابد

محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم با بیان اینکه تلاش ما ایجاد تعادل و تنوع در بخش‌های مختلف فولاد و تولید محصولات آن است، افزود: تنوع در تولید، صنعت فولاد را مقاوم و اقتصاد کشور را بیمه می‌کند.به گفته وی، با وجود آنکه متوسط رشد تولید جهانی فولاد در سال ۲۰۱۷ میلادی ۶ درصد تخمین زده می‌شود، این رقم در ایران ۲۲ درصد بوده است.وی حجم صادرات فولاد کشور را ۹ میلیون تن در سال برآورد کرد و افزود: در بخش داخلی نیز سرانه مصرف فولاد کشور ۲۳۰ کیلوگرم است که باید به ۴۰۰ کیلوگرم برسد.شریعتمداری تاکید کرد: همچنین با اجرای طرح‌های فولاد‌سازی در کشور، پیش‌بینی می‌شود صادرات فولاد ایران در افق ۱۴۰۴ به ۱۵ میلیون تن در سال برسد.وزیر صنعت، معدن و تجارت رقم کنونی ظرفیت تولید فولاد در ایران را ۳۴ میلیون تن در سال اعلام و تصریح کرد: با طرح‌های توسعه در نظر است این رقم به ۵۵ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ برسد.

وی تاکید کرد: برای رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴، به هشت میلیارد یورو سرمایه و نیز ۵/ ۶ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری در بخش ریلی و چهار میلیارد یورو در بخش برق نیاز است.به گفته وی فولاد مبارکه اصفهان سهم یک درصدی از تولید ناخالص داخلی و پنج درصدی صنعت کشور را به خود اختصاص داده و تمام زنجیره تولید فولاد را در اختیار دارد. وی با بیان اینکه ۸۴ درصد آنچه در صنعت فولاد به‌کار گرفته می‌شود محصول متخصصان ایرانی است، افزود: صنعت فولاد کشور بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی بزرگ و کوچک تجهیزات و امکانات صنعت فولاد را پشتیبانی کرده و فناوری‌های روز جهان را در این بخش بومی‌سازی می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فولاد مبارکه در جهت حل مشکل آب منطقه، نقش مهمی را به عهده گرفته است، به گونه‌ای که میزان آب دریافتی این شرکت از ابتدا تاکنون به یک‌هفتم کاهش یافته و تلاش‌های گسترده‌ای درخصوص ایجاد زیرساخت‌های آب برای منطقه داشته است.وی خاطرنشان کرد: این شرکت سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان منابع مالی خود را با نرخ ۱۲ درصد در اختیار واحدهای تولیدی همکار با فولاد‌مبارکه اصفهان قرار می‌دهد که نقش مهمی در افزایش پایداری و پویایی این شرکت‌ها دارد.به گفته شریعتمداری به‌رغم مشکلاتی که اقتصاد کشور در مدت اخیر با آن مواجه بوده، بیش از ۲۳۰ واحد صنعتی در کشور بازیابی شده است.

بزرگ‌ترین‌ در منا

بهرام سبحانی مدیر‌عامل فولاد‌مبارکه نیز در این مراسم با بیان این نکته که فولاد‌مبارکه مولود انقلاب است، گفت: این شرکت بزرگ‌ترین واحد فولادسازی کشور و بزرگ‌ترین کارخانه فولاد با سهم ۲۲ درصدی در خاورمیانه و شمال آفریقا محسوب می‌شود.به گفته وی، تولیدات فولاد مبارکه در سال ۹۶ همزمان با بیست و پنجمین سالگرد این شرکت از مرز ۱۰۰ میلیون تن گذشت.سبحانی تصریح کرد: تولیدات این شرکت در سه مجموعه مبارکه، سبا و هرمزگان به میزان ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن است و ظرفیت فولاد خام این گروه از مرز ۱۰ میلیون تن عبور کرده است.مدیر‌عامل فولاد‌مبارکه تصریح کرد: بزرگ‌ترین تولید‌کننده آهن‌اسفنجی هستیم و شرکت تبدیل به یک هلدینگ بزرگ در کشور شده است که بیش از ۱۰ میلیون تن تولید فولاد در سال دارد و بزرگ‌ترین شرکت سهامی است.

مدیرعامل شرکت فولاد‌مبارکه با بیان اینکه واحدهای عملیاتی شرکت در سراسر کشور گسترده هستند، بیان کرد: این شرکت در لیست شرکت‌های برتر تولید فلزات کشور، رتبه اول را کسب کرد و ارزش افزوده‌ای که شرکت دارد به این دلیل است که این شرکت در زنجیره تولید هیچ وابستگی به شرکت ثالث ندارد و تمرکز مجموعه نیز بر روی محصولاتی است که در داخل تولید نشده و وارداتی است.

وی  خاطرنشان کرد: این شرکت همواره در حال توسعه بوده و از ۵ سال گذشته تاکنون بیش از ۶ هزار میلیارد تومان در کل واحدهای فولادسازی هزینه شده است.سبحانی با اشاره به طرح‌های توسعه فولاد‌مبارکه افزود: مشکلات کم‌آبی یکی از مواردی است که شرکت فولاد مبارکه از آن رنج می‌برد اما این شرکت توانسته ۷۵ درصد مصرف آب خود را از طریق اجرای طرح‌های تصفیه پساب کاهش دهد.به گفته وی با اقداماتی مثل باز چرخانی آب ۷۵ درصد کاهش مصرف آب داشته‌ایم.مدیر فولاد مبارکه همچنین برنامه تولید فولاد در گروه فولاد‌مبارکه را تا پایان سال ۹۷، معادل ۵/ ۹ میلیون تن اعلام کرد.

سبحانی گفت: از نظر اشتغال در مجتمع فولاد ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر نیروی مستقیم مشغول به‌کار هستند و به‌طور کلی در مجموع ۳۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را شامل می‌شود. فولاد‌مبارکه همیشه در مسیر توسعه است و لحظه‌ای از توسعه ظرفیت غافل نیست.

وی گفت: یکی از سیاست‌هایی که در فولاد دنبال می‌کنیم این است که چه محصولی در کشور تولید نمی‌شود و وارد می‌شود. نمونه ورق رویه خودرو که وارداتی بود در داخل برنامه‌ریزی و تولید می‌شود و اخیرا هم چند محصول جدید در راستای قطع وابستگی اقتصاد به واردات این محصولات به بازار ارائه کرده‌ایم.

سبحانی افزود: دو پروژه بزرگ هم در دست اقدام داریم؛ نورد گرم شماره ۲ و توسعه فولاد هرمزگان که برای نورد گرم با آلمان قرارداد منعقد شده و در حال فاینانس هستیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: برای توسعه فولاد هرمزگان هم از یک و نیم میلیون تن به ۳ میلیون تن، قرارداد بسته‌ایم که در صورت تایید وزارتخانه قرارداد فاینانس منعقد می‌شود.دیروز علاوه بر طرح توسعه فولادسازی و نورد پیوسته سبا، چهار طرح نیروگاه ۲۵ مگاواتی برق فولاد سبا، تصفیه‌خانه پساب‌های صنعتی فولاد مبارکه، احداث کارخانه آهک کلسینه شرکت فولاد سنگ مبارکه و طرح تقلیل فشار گاز فولاد مبارکه هم با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری و وزیر صمت در شرکت فولاد مبارکه اصفهان به‌طور همزمان به بهره‌برداری رسیدند.


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران