در پی افت قیمت سنگ آهن

88 درصد کاهش درآمد سالانه فورتسکیو

88 درصد کاهش درآمد سالانه فورتسکیو

شرکت فورتسکیو متالز (Fortescue Metals Group) اعلام کرد پس از کاهش قیمت سنگ آهن به دلیل رکود صنعت فولاد چین و اشباع جهانی، سود سالانه این شرکت به میزان 88 درصد کاهش یافته است.

 

فورتسکیو که چهارمین صادرکننده بزرگ سنگ آهن در جهان محسوب میشود روز دوشنبه (2 شهریور) اعلام کرده است که سود خالص این شرکت در سال منتهی به 30 ژوئن، 317 میلیون دلار بوده است در حالیکه سال پیش تر، این رقم برابر 2.7 میلیارد دلار بوده است. رقمی که فورتسکیو برای درآمد سال گذشته خود اعلام کرد (317 میلیون دلار)، به پیش بینی های تحلیل گران که 417 میلیون دلار سود خالص را برآورد میکردند، نرسید.

 
افزایش تولید سنگ آهن توسط فورتسکیو و سایر رقبای آن همچون ریوتینتو (Rio Tinto Group) و بی اچ پی بیلیتون (BHP Billiton Ltd)، با کاهش تولید فولاد چین همزمان شد و قیمت ها را به کمترین حد 6 سال قبل رساند؛ در نتیجه سود تولیدکنندگان نیز تحت تاثیر قرار گرفت.

 
قیمت سنگ آهن در اوایل ماه جولای به کمترین حد خود در 6 سال گذشته رسید و پس از آن با افزایش بیش از 20 درصدی در قیمتها، وارد بازار خرس شد.

گلدمن ساکس (Goldman Sachs) روز 14 آگوست پیش بینی کرد که در 18 ماه آینده، قیمت ها تا 30 درصد کاهش خواهند یافت زیرا عرضه این ماده معدنی همچنان رو به افزایش است.

 
فورتسکیو که حجم محموله های صادراتی خود را از 28 میلیون تن در سال 2009، به حجم 165 میلیون تن در سال منتهی به ژوئن 2015 افزایش داده است، در نظر دارد در شرایط قیمت پایین سنگ آهن، حجم صادرات خود را در اندازه فعلی حفظ کند.

 
تولید فولاد در چین، که بزرگترین تولید کننده فولاد جهان به شمار میرود، در 7 ماه نخست سال 2015، به میزان 1.8 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت و به 476 میلیون تن رسید.


توضیح استیل تریدر

آشنایی با «گاو» و «خرس» بازار سرمایه (منبع: روزنامه دنیای اقتصاد)

بازار گاوی و خرسی از جمله واژه‌هایی هستند که بارها در توصیف وضعیت بازار شنیده‌ایم. اما شاید آشنایی با مفهوم و ریشه پیدایش این کلمات سوال بسیاری از افراد باشد که در ادامه مطلب به توضیح آن می‌پردازیم.

 
بازار گاوی و خرسی چیست؟
این دو واژه برای مشخص کردن روند کلی بازار سرمایه به کار گرفته می‌شوند. به عبارت ساده، هنگامی که بازار رو به رشد باشد و قیمت سهام روندی صعودی دارد می‌گویند «بازار گاوی» است. این در حالی است که اگر قیمت سهام روندی نزولی داشته و رکود در اوضاع اقتصادی حاکم شده باشد، «بازار خرسی» نامی است که می‌تواند روند بازار را توضیح دهد.

 
«گاو» و «خرس» از کجا آمده‌اند؟
ریشه اصلی این دو واژه به طور قطع شناخته شده نیست، اما دو گمانه در رابطه با این مساله وجود دارد که استناد به آنها رایج‌تر است.

 
1) اولین توضیح، به نحوه جنگیدن این دو حیوان اشاره دارد. از طرفی، با توجه به اینکه گاو به هنگام حمله به دشمن، شاخ‌‌های خود را به طرف بالا می‌گیرد، روند صعودی بازار را گاوی می‌نامند. اما از سوی دیگر، خرس در مقابله با رقیب خود، پنجه‌هایش را به سمت پایین می‌گیرد و با او می‌جنگد. برخی بر این باورند که این مساله علت استفاده از نام خرس به هنگام توصیف بازار نزولی است.

 
2) در گذشته‌ای دور، دلالانی وجود داشتند که پوست خرس می‌فروختند. در واقع، آنها پوست خرس را با قیمت همان روز به مشتریان پیش‌فروش می‌کردند و چون اعتقاد داشتند که قیمت آن در آینده‌ نزدیک کاهش خواهد یافت، در موعد تحویل پوست با پرداخت مبلغی کمتر به شکارچیان، از تفاوت قیمت خرید فعلی و پیش‌فروش سود کسب می‌کردند. این افراد به «خرسی‌ها» شهرت یافته بودند و چون روند نزولی قیمت را پیش‌بینی می‌کردند، عده‌ای عقیده دارند که ریشه‌ «بازار خرسی» از این افراد بر گرفته شده است. این مفسران در توجیه نام گاو نیز اشاره به مبارزات تاریخی گاو و خرس دارند که همواره در طول تاریخ، گاو نقطه مقابل خرس بوده است (جنگ گاو و خرس، از جمله تفریحات مردم مکزیک به شمار می‌آمده که هم‌اکنون نیز در برخی نقاط دنیا این عمل انجام می‌گیرد و مردم شهر را به تماشای این مبارزه جذب می‌کند).

 
خصوصیات بازار گاوی و خرسی
عرضه و تقاضای سهام: در بازار گاوی تقاضا بسیار زیاد است و عرضه به ندرت صورت می‌گیرد. به عبارت دیگر، سرمایه‌گذاران با امید به آینده رو به رشد بازار، اقدام به خرید سهام جدید می‌کنند و فروشندگان نیز تمایلی برای فروش ندارند. عکس این ماجرا در بازار خرسی حاکم است و عرضه افزایش و تقاضا به شدت کاهش می‌یابد.

 
روانشناسی سرمایه‌گذار: روند بازار و جو روانی حاکم بر سرمایه‌گذاران تاثیری دوجانبه بر یکدیگر دارند. برای فهم بیشتر، رابطه اقتصاد و سیاست را در نظر بگیرید، تصمیمات سیاسی روی اقتصاد جامعه تاثیرگذار است و از طرف دیگر، شرایط اقتصادی بسیاری از تصمیمات سیاسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با این تفاسیر، در بازار گاوی، بیشتر افراد به امید کسب سود بیشتر، در بازار سرمایه‌گذاری می‌کنند، اما در بازار خرسی، جوی منفی بر بازار حاکم است و همین امر رمقی برای سرمایه‌گذاران به منظور خرید سهام جدید باقی نمی‌گذارد. عکس این اتفاق نیز ممکن است؛ به عبارتی، اخبار ناخوشایند می‌تواند منجر به بازار خرسی شود و در مقابل، اخبار خوب بازار گاوی را رقم زند.

 
نکته قابل توجه در رابطه با بازار گاوی و خرسی، عدم نگاه کوتاه‌مدت به روند بازار است. افت قیمت‌ها در یک روز یا یک هفته یا افزایش آنها نشان از بازار خرسی و گاوی نیست. بلکه آنچه نوع بازار را مشخص می‌کند، روند بلندمدت آن است. مثلا ممکن است در دو هفته اخیر روند بیانگر بازار گاوی باشد، در حالی که طی دو سال اخیر روند بازار حاکی از بازار خرسی است.


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار معادن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران