احمد جمالی معاون سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران در آذر ماه سالجاری اعلام کرد: امسال تاکنون ۸ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شده است. پارسال هم وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرده بود که ۵/ ۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی صورت گرفته است. شهرستانی تصریح کرد: اولویت سرمایهگذاری در صنعت فولاد در بخش فناوری روز است که پیامد رشد بهرهوری را بهدنبال خواهد داشت. وی افزود: ورود سرمایههای خارجی به کشور علاوه بر رونق تولید، اشتغال و صادرات، ضامن ثبات و آرامش کشور هم خواهد بود.
براساس سند برنامه ششم توسعه کشور (۱۴۰۰-۱۳۹۶) باید سالانه حدود ۴۳ میلیارد دلار سرمایه از منابع خارجی در قالب فاینانس (تامین مالی)، سرمایهگذاری مستقیم خارجی و قراردادهای مشارکتی صورت بگیرد. عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران معتقد است: انعقاد قرارداد جذب سرمایهگذاری خارجی باید در قالب روش برد - برد به اجرا گذاشته شود تا منافع دو طرف را تضمین کند. شهرستانی همچنین خاطرنشان کرد که دستیابی به صادرات حدود۵۰ درصدی تولید فولاد کشور در افق چشمانداز، با بهرهگیری از سرمایهگذاری خارجی امکانپذیر خواهد شد. پیشبینی شده در سال ۱۴۰۴ با ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد، امکان صادرات ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن از این فلز راهبردی فراهم شود.
طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ میزان جذب سرمایهگذاری خارجی روند کاهشی به خود گرفت، بهگونهای که در سال ۲۰۱۲ بالاترین سطح این دوره زمانی با رقم ۷/ ۴ میلیارد دلار بود، سال ۲۰۱۳ به ۱/ ۳ میلیارد دلار کاهش یافت، ۲۰۱۴ بالغ بر ۱/ ۲ میلیارد دلار شد و ۲۰۱۵ برابر با ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون دلار شد. شهرستانی گفت: کشور کوچک سنگاپور در سال ۲۰۱۶ به میزان ۷۰ میلیارد دلار جذب سرمایهگذاری خارجی داشته و در ایران با زمینههای گوناگون میتوان ارقام بالایی را جذب کرد و لازمه این مهم تغییر تفکر برای جذب سرمایهگذاری خارجی است. طرحهای سرمایهگذاری خارجی که در ایران به تصویب رسیده مربوط به بخشهای صنعت، نیرو، خدمات، ساختمان و حملونقل است.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحیل صنعت فولاد ایران و جهان