یک عضو سازمان نظام مهندسی معدن
مسوولان فنی حقوق بگیر معادن شدهاند
یک عضو سازمان نظام مهندسی معدن اعلام کرد: به خاطر جذب مهندسان فنی توسط معادن، اعمال درست نظرات فنی امکانپذیر نیست؛ چراکه مسئول فنی، حقوق بگیر معدن است و طبق نظر معدندار کار میکند.
مجتبی غلامی با تاکید بر این که روند انتخاب مسوولان فنی معادن و نوع کار آنها کاملا مشکل دارد، گفت: بسیاری از مسوولان فنی با معادن قرارداد میبندند و باید ماهانه یکی دو روز به معدن سرکشی کنند، چراکه اگر بخواهند به صورت تمام وقت فعالیت کنند حقوقی برابر با یک میلیون و 75 هزار تومان دریافت خواهند کرد که منطقی نیست؛ لذا به صورت پاره وقت قرارداد میبندند.
او افزود: این مشکل باعث شده معادن به صورت سنتی کار کنند و بهره وری بالایی نداشته باشند. اکنون نیز بالا بودن قیمت تمام شده ماده معدنی یکی از دغدغههای معدن داران شده است که این موضوع دلیل دیگری بر نبود نظارت درست است که در پی آن به خاطر کمبود تکنولوژی، خام فروشی هم میشود و در نهایت عملکرد معادن اقتصادی نیست.
این عضو سازمان نظام مهندسی معدن با تاکید بر لزوم اعمال نظارت درست در معادن و انتخاب مسئول فنی توسط سازمان نظام مهندسی معدن و نه از سوی معدن کار اظهار کرد: در حال حاضر انتخاب مسوول فنی به عهده سازمان نظام مهندسی هر استان نیست و سازمان صنایع و معادن استانها این کار را انجام میدهند.
لذا شاهدیم که روال کار در معادن به درستی و کامل صورت نمیگیرد، چرا که به عنوان مثال نخست باید کارهای اکتشاف انجام و بعد پروانه صادر شود اما میبینیم همراه با صدور پروانه، کارهای اکتشافی ادامه دارد و محاسبات براساس رقمهای دقیق پیش بینی ماده معدنی نیست؛ لذا بهره برداری درست هم صورت نمیگیرد.
غلامی تصریح کرد: اگر از ابتدا انتخاب مسوول فنی برعهده سازمان نظام مهندسی معدن باشد و معادن ملزم به پرداخت هزینههای کار به این سازمان شوند نظارت بهتر صورت میگیرد و سازمان نظام مهندسی واسطه بین مسوولان فنی و معدن داران میشود.
او با اشاره به اینکه مسوولان فنی همه افرادی متخصص هستند، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه سازمان نظام مهندسی رتبه مسوولان فنی را مشخص و کلاسهای مربوطه را برگزار میکند، بهتر میتواند مسوول فنی برای معدن برگزیند ولی اکنون کار این سازمان تنها پاسخ به استعلام معدن داران مبنی بر میزان ظرفیت کار مسوول فنی شده است.
این عضو سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به لزوم تعریف طرح استخراج از معادن نیز تاکید کرد: برای بهره برداری از معادن باید طرح استخراج تدوین شود و نیاز است مسوولان فنی بر اجرای این طرح نظارت داشته باشند اما شاهدیم در بسیاری از معادن طرح استخراج اجرا نمیشود یا طرحی وجود ندارد، در حالی که اگر سازمان نظام مهندسی معدن وارد عرصه شود، میتوان کارها را به صورت کامل اجرا کرد.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان