مورگان استنلی: افزایش صادرات قراضه چین موقتی خواهد بود
تحلیلگران موسسه مورگان استنلی بر این باورند که جایگزینی سنگ آهن با قراضه پدیده ای است که در حال قدرت گرفتن و رشد نمودن است.
به گزارش استیل تریدر، شاید بتوان اقتصاد امریکا را برای چین مثال زد چرا که هر دو بر صنعت فولاد متمرکز هستند و در بخش مواد اولیه به هر دو بازار داخلی و وارداتی دسترسی دارند. در مورد امریکا طی 100سال اخیر سهم قراضه از تولید فولاد خام به 50 تا 70 درصد رسیده است.
در مقابل در چین میزان قراضه مورد استفاده 19 درصد شده که قبل از سال 2010 حدود 8 تا 12 درصد بود. آن زمان نیز پس از دوره ای از بازسازی ها در بخش مسکن و زیرساخت ها در شهر های بزرگ مصرف قراضه بالا رفته بود.
این تحقیق مورگان استنلی به بررسی صادرات قراضه چین علی رغم 40 درصد تعرفه صادراتی پرداخته که چطور ممکن شده است. به نظر تحلیل گران چون تولید فولاد چین از طریق کوره های القایی کم شده صادرات قراضه بالا رفته است. اخیرا انجمن آهن و فولاد چین اعلام نمود که 119 میلیون تن از مازاد ظرفیت تولید فولاد منحل شده و این پروژه تا اواسط سال جاری تکمیل خواهد شد.
احتمالا این محموله های قراضه که در بازار صادرات عرضه شده توسط تجار با تخفیف خریداری شده بوده و عرضه ناگهانی آن قیمت را در بازار داخلی قراضه چین نیز به کمتر از 180 دلار رساند. از این رو این امکان را پیدا کردند علی رغم تعرفه صادراتی بتوانند به بازارهای خارجی عرضه کنند. مورگان استنلی معتقد است این پدیده صادرات قراضه چین امری موقتی باشد که چند هفته یا چند ماه طول خواهد کشید. از طرفی تنها در بازار جنوب شرق آسیا تاثیراتی داشته و این عرضه صادراتی قراضه چین بر بازار ترکیه اثری نداشت.
منبع: platts
ترجمه: م. تابان شمال
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان