فراخوان سرمایهگذاری زیرساختی در بخش معدن
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت از شرکتهای داخلی و خارجی خواست تا در بخش زیرساخت و همچنین بخش بهینهسازی مصرف انرژی حوزه معدن و صنایع معدنی ایران، سرمایهگذاری کنند.
به گزارش استیل تریدر، مهدی کرباسیان با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر در کشور با کمبودهایی در زمینه برخی امکانات زیرساختی مانند آب، گاز، برق و حمل و نقل روبهرو هستیم که برای رفع این محدودیتها جذب سرمایهگذاری را در دستور کار قرار دادهایم.رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه طی دو سال اخیر برنامهریزیهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است، افزود: در سفری که طی روزهای گذشته به چین داشتم، یک شرکت چینی اعلام کرد که میتواند مصرف آب را در حوزه فولاد تا 50 درصد کاهش دهد.
کرباسیان تصریح کرد: ایمیدرو علاقهمند به سرمایهگذاری در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی در بخش معدن است و اگر شرکتها میتوانند تکنولوژی جدیدی برای استفاده بهینه از انرژی و به ویژه آب ارائه دهند،دولت از این مساله حمایت خواهد کرد.وی با بیان اینکه یکی از نقاط ضعف ما در حوزه اکتشاف است، گفت: البته طی دو سال اخیر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، 250 هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی را در کشور آغاز کرده و تاکنون ذخایر خوبی در حوزه سنگ آهن، زغالسنگ، طلا، روی، مس و سایر حوزهها اکتشاف شده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطر نشان کرد: در حال حاضر نیز 400 میلیون تن ذخیره جدید سنگ آهن و به همین میزان ذخیره جدید زغالسنگ کشف شده و علاوه بر این 50 تن طلا و مقداری ذخیره مس نیز اکتشاف شده است.وی با اشاره به تصویب طرح جامع فولاد طی دو سال گذشته و پیشبینی تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 2025 در کشور گفت: ایران از سنگ آهن و منابع گاز کافی برای تحقق تولید این میزان فولاد برخوردار است و میتوانیم یک بازار 400 میلیون نفری را با احتساب کشورهای اطراف در اختیار سرمایهگذاران قرار دهیم.
کرباسیان با اشاره به افتتاح اولین پروژه فولاد استانی در سال جاری گفت: 3 طرح فولاد استانی نیز تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید و پیشبینی میکنیم همه 7 طرح فولادی تا سال 2017 به بهرهبرداری برسند.وی با بیان اینکه در صنایع پایین دستی فولاد با کم توجهی روبهرو بودهایم، تصریح کرد: در حوزه مس نیز مقداری طرح نیمهتمام وجود دارد که اگر شرکتهای خارجی علاقهمند باشند میتوانند در این بخش مشارکت کنند.به گفته رئیس هیات عامل ایمیدرو، ظرفیت تولید مس در کشور نیز تا سال 2025 باید 1.5 میلیون تن افزایش یابد که شرکتهای داخلی و خارجی نیز میتوانند در این زمینه فعال باشند.
معدن وصنایع معدنی حدود 50 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه این مراسم گفت: بخش معدن و صنایع معدنی ایران حدود 50 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد که از این رقم 30 میلیارد دلار مربوط به بخش فولاد و زنجیره تولید آن است.مهدی کرباسیان افزود: نتایج مقدماتی برنامه توسعه اکتشافات معدنی که 250 هزار کیلومترمربع از مساحت کشور را تحت پوشش دارد، کشف 400 میلیون تن سنگ آهن، 350 میلیون تن زغال سنگ، نزدیک به 50 تن طلا و مقادیری مس بوده است.وی مشارکت 67 شرکت خارجی از قارههای آسیا و اروپا را بهعنوان یک رویکرد مهم دانست و تصریح کرد: بسترهای سرمایهگذاری در بخش معدن وصنایع معدنی ایران در این اجلاس معرفی و از این طریق با شرکتهای توانمند خارجی ارتباط برقرار میشود.
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) که به تازگی از سفر چین و ژاپن به ایران بازگشته است، گفت: ماه گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور در سفر به ژاپن قرارداد 10 میلیارد یورویی امضا کرده بود که در این سفر، سرعت بخشیدن به همکاریها مورد تاکید قرار گرفت.کرباسیان تفاهم صورت گرفته با کشور چین به ارزش 30 میلیارد دلار برای سرمایهگذاری یا تامین مالی را از دیگر دستاوردهای این سفر اعلام کرد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو اضافه کرد: سهم بخشهای مس و آلومینیوم به همراه دیگر صنایع از مجموع سرمایهگذاری 50 میلیارد دلاری بالغ بر 20 میلیارد دلار است.به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران از نظر تنوع ذخایر معدنی با 68 نوع ذخیره در جایگاه دهم جهان قرار دارد و از لحاظ ذخایر شناسایی شده که تا پیش از فعالیت دولت یازدهم 57میلیارد تن ذخیره که حدود 37 میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است در رتبه 15 جهانی جای دارد.
دستیابی به مزیت رقابتی گاز، نیازمند استفاده از فناوریهای نوین است
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران نیز در این مراسم گفت: دستیابی به مزیت رقابتی گاز در صنعت و معدن، نیازمند استفاده از فناوریهای نوین است.حمیدرضا عراقی تصریح کرد: شدت مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و در عین حال کاهش بهرهوری ما 2 برابر متوسط جهان است؛ بهطوری که از نظر شدت انرژی 15 برابر ژاپن گاز مصرف میکنیم.وی افزود: چنانچه بخواهیم گاز را به برق با راندمان بالا تبدیل کنیم و در حوزه معدن و صنایع معدنی ارزش افزوده ایجاد کنیم، باید نگاهمان به سمت استفاده از فناوریهای جدید برای استفاده بهینه از این انرژی باشد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: 34 درصد مصرف گاز در نیروگاه ها، 30 درصد خانگی و تجاری، 30 درصد صنایع و 6 درصد صادرات است.وی گفت: سیاست ما همواره این بوده که قیمت گاز را برای صنایع زیاد افزایش ندهیم و حتی ثابت نگه داریم، قیمت گاز بخش خانگی و تجاری را برای استفاده بهینه و صرفه جویی افزایش میدهیم.وی تصریح کرد: گاز انرژی پاک است و همه نیروگاهها و مصارف گاز جزو انرژی پاک محسوب میشود.مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: کشور ما از نظر ذخایر گاز در جهان اول است و از نظر تولید و مصرف در جایگاه سوم قرار دارد.
وی افزود: قرار است حجم تولید گاز را به یک میلیارد متر مکعب در روز برسانیم و علاوه بر تامین نیاز داخل (خانگی و تجاری و صنایع)، نسبت به صادرات گاز به کشورهای همسایه اقدام کنیم.به گفته مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران، 95 درصد تجهیزات مورد نیاز صنایع گاز در داخل ساخته میشود و توانستهایم به خودکفایی برسیم.وی خاطرنشان کرد: با 300 هزار کیلومتر خطوط شهری و روستایی و 30 هزار کیلومتر خطوط انتقال جزو بزرگترین شرکتها در ایران هستیم و 70 میلیون نفر از گاز استفاده میکنند.
صرفهجویی ۸۱ تومانی در انتقال حمل بار از جاده به ریل
معاون مدیرعامل شرکت راهآهن نیز در دومین اجلاس بینالمللی معدن و صنایع معدنی گفت: به ازای جا به جا شدن حمل هر تن بار از جاده به ریل، 810 ریال صرفهجویی صورت میگیرد که این مساله نشاندهنده اهمیت جابهجایی کالا از طریق خط آهن است. ابراهیم محمدی تصریح کرد: در حال حاضر میانگین هزینه حمل ریلی شرکت راهآهن بابت هر تن 608 ریال نسبت به گذشته کاهش یافته است و امیدواریم پروژه انتقال 23 میلیون تن ماده معدنی از طریق ریل نیز به زودی عملیاتی شود.
معاون مدیرعامل شرکت راهآهن تصریح کرد: در زمینه انتقال 55 میلیون تن فولاد تولیدی از طریق خط آهن نیز اقداماتی در دست انجام است. وی با اشاره به طرح پیشنهادهایی برای توسعه حمل و نقل ریلی در کشور گفت: برای توسعه حملونقل ریلی فولاد پیشنهاد میکنیم عوارضی بر واردات فولاد وضع شود تا از این طریق بتوانیم بخشی از این عوارض را بابت توسعه حملونقل ریلی هزینه کنیم.
محمدی همچنین با اشاره به مشکل تخلیه مواد معدنی خاطرنشان کرد: تخلیه مواد معدنی بهصورت دستی را شروع کردهایم که اقدام مناسبی نیست و آسیبهایی را به امکانات زیرساختی وارد میکند. وی با اشاره به پایین بودن مشکل حرکت واگنهای باری افزود: تلاش داریم که سرعت عبور واگنهای باری را افزایش دهیم. معاون مدیرعامل شرکت راهآهن توسعه خطوط ریلی سنگان برای حمل مواد معدنی را جزء اولویتهای کاری شرکت راهآهن عنوان کرد و گفت: برای توسعه در زمینه حمل و نقل ریلی نیازمند سرمایهگذاری 15هزار میلیارد تومانی هستیم.
زهرا مسافر
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان