توافق هسته‌ای، فرصتی برای تامین ماشین‌های نو

توافق هسته‌ای، فرصتی برای تامین ماشین‌های نو

استفاده از ماشین‌ آلات معدنی جدید می‌تواند سرعت زنجیره تولید در بخش معدن را افزایش دهد اما متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل وضع تحریم‌های گوناگون علیه کشور مشکلات زیادی گریبانگیر بخش معدن کشور شد

 

که بخشی از آن منجر به تامین نشدن قطعات مورد نیاز برای تعمیر ماشین‌ آلات معدنی فرسوده و محدودیت در خرید ماشین‌های جدید می‌شد. حال با دستیابی به این توافق فرصت خوبی پیش روی فعالان معدنی برای تامین نیاز ماشین‌ آلات قرار گرفته که باید از آن به بهترین نحو استفاده شود.

 
فرصتی مناسب برای خرید ماشین‌آلات معدنی

 
توافق میان ایران و ۱+۵ منجر به گشایش دروازه‌های جدید به روی ایران شد. اما آن سوی این دروازه‌ها نیز سرمایه‌ گذاران، شرکت‌های معتبر و بازارهای جهانی چشم به ایران و ظرفیت‌های موجود در آن دوخته‌اند. چندی قبل، پیش از دستیابی این توافق بزرگ شرکت‌های بزرگ اروپایی و سرمایه‌ گذاران خارجی برای ورود به ایران و استفاده از این فرصت برنامه‌ ریزی‌های لازم را در دستور کار خود قرار دادند تا بتوانند بهترین استفاده را از این فرصت به‌دست آمده بکنند. اما در کنار این موضوع نیز می‌توان چالش‌ها و تنگناهای موجود میان بخش‌های اقتصادی کشور بر اثر وضع تحریم‌های ظالمانه را رفع کرده و مسیر جدیدی برای ورود به بازارهای جدید برای خود ایجاد کرد.

 

بخش معدن به‌ دلیل وضع تحریم‌های مختلف علیه کشور در حوزه ماشین‌ آلات و تامین قطعات مورد نیاز آنها با مشکلات فراوانی مواجه بود اما امروز با اظهار تمایل شرکت‌های اروپایی و امریکایی برای همکاری در بخش معدن این مشکلات تا حد بسیاری حل خواهد شد.ابراهیم جمیلی، رییس خانه اقتصاد ایران درباره چالش‌های اصلی پیش روی فعالان معدن در زمینه ماشین‌ آلات گفت: بخش معدن به‌ویژه در استخراج‌های زیرزمینی، نیازمند استفاده از ماشین‌ آلات جدید و فناوری‌ها روز است اما متاسفانه به دلیل تحریم‌ها در تامین ماشین‌ آلات معدنی با مشکلات بسیاری مواجه هستیم. البته این مشکل تنها به فعالیت در معادن زیرزمینی محدود نمی‌شود بلکه ما در سال‌های اخیر حتی در استفاده از دامپتراک‌ها در معادن روباز نیز با محدودیت و مشکلات متعددی در تامین قطعات و خرید لاستیک روبه‌ رو بودیم.

 

جمیلی ادامه داد: حال با رفع تحریم‌ها راه برای تامین ماشین‌ آلات معدنی هموار خواهد شد اما در این میان باید به فکر تامین سرمایه مورد نیاز بود تا بتوانیم ماشین‌ آلات معدنی را همراه با فناوری بهره‌برداری وارد کشور کنیم.جمیلی افزود: خوشبختانه با اتفاقات رخ داده وضعیت برای همکاری با کشورهای دیگر بسیار مناسب است و نکته جالب اینکه شرکت‌های اروپایی و امریکایی برای حضور در معادن ایران اظهار علاقه‌ مندی کرده‌اند.به گفته وی، در چنین فرصتی شرکت‌های توانمند باید برای همکاری ورود پیدا کرده و از سوی دیگر دولت و بانک مرکزی نیز باید ضمانتنامه‌های لازم برای خرید ماشین‌ آلات را ارائه دهند.

 

در واقع امروز فرصت خوبی برای نوسازی ماشین‌ آلات معدنی و فناوری‌های موجود در بخش معدن است تا بتوانیم بهره‌برداری و استخراج را افزایش دهیم. رییس خانه اقتصاد ایران درباره همکاری با شرکت‌های معتبر و مطرح ماشین‌ آلات در اروپا نیز اظهار کرد: در انتخاب شرکت‌های معتبر به‌ طور تقریبی وضعیت حالت عکس به خود گرفته است، بدان معنا که تعدادی شرکت‌های بزرگ و معتبر اروپایی برای ورود به ایران اعلام آمادگی کرده‌اند و این موضوع منجر به افزایش رقابت میان آنها شده است.جمیلی افزود: با افزایش رقابت میان شرکت‌های معتبر ماشین‌ آلات، قدرت انتخاب برای فعالان معدنی افزایش پیدا کرده و می‌توان ماشین‌های معدنی مورد نیاز را با قیمت بهتر و کیفیت بیشتری خریداری کنیم.

 


حل مشکلات داخلی پیش روی معدنکاران

 
محمد جعفر صادقی‌ پناه، عضو هیات‌ رییسه خانه معدن ایران درباره تاثیر توافق هسته‌ای بر تامین ماشین‌ آلات معدنی گفت: بخش معدن چه در بخش تولید مواد معدنی و چه در بخش فرآوری نیاز بالایی به ماشین‌ آلات معدنی دارد که متاسفانه در سال‌های اخیر به‌دلیل وضع تحریم‌ها علیه کشور این نیاز تامین نشد، به همین دلیل بخش معدن با ماشین‌ آلات معدنی فرسوده مواجه شد.وی ادامه داد: در سال‌های گذشته به‌دلیل تحریم‌های وضع شده فعالان بخش معدن برای خرید ماشین‌ آلات تنها با چند کشور در ارتباط بوده و به نوعی انتخاب‌ها محدود بود.

 

اما درحال‌ حاضر شرایطی ایجاد شده که شرکت‌هایی از اروپا و ژاپن و همچنین در بخش کانه‌ آرایی، افریقای جنوبی و استرالیا نیز راغب به همکاری با ایران هستند. این فرصت برای فعالان معدنی فرصت بسیار خوبی است. صادقی‌ پناه افزود: هرچند امروز با وقوع توافق هسته دامنه همکاری ایران با کشورهای دیگر در بخش‌های مختلف از جمله معدن گسترده می‌شود اما در زمینه تامین ماشین‌ آلات معدنی علاوه بر تحریم‌ها با مشکلات داخلی نیز مواجه هستیم.

 

برای تامین ماشین‌ آلات بخش معدن نیازمند ارائه تسهیلات هستیم. البته در زمان تحریم اجازه ورود ماشین‌های دست دوم خود کمک بزرگی به این بخش کرده است. در این میان صندوق می‌تواند با تامین اعتبار تسهیلات کم بهره به فعالان معدنی ارائه دهد تا بتوان ماشین‌های جدید خریداری کرد. درحال‌ حاضر مشکلات ما با شرکت‌های اروپایی و امریکایی حل شده اما در داخل نیز مشکلاتی وجود دارد که باید آنها نیز حل شود.


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار معادن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران