چالش‌های فولادسازان از زبان مدیر‌عامل شرکت ذوب بریس

چالش‌های فولادسازان از زبان مدیر‌عامل شرکت ذوب بریس

فعالان صنعت فولاد این روزها با مشکلات و چالش‌های زیادی رو‌به‌رو هستند و معتقدند بی‌ثباتی و عدم پایداری قیمت‌ها، خارج از محدوده و عرف قابل قبول در کسب‌و‌کار، مشکلاتی را برای بسیاری از واحدهای تولیدی به‌وجود آورده است.

 

مدیر‌عامل شرکت ذوب بریس در این رابطه گفت: کارخانه ذوب بریس نیز مانند بسیاری از دیگر کارخانه‌های مشابه این صنعت با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند که برخی از آنها جنبه عمومی داشته و برخی دیگر خاص این شرکت تولیدی است، بنابراین عدم ثبات قیمت‌ها یکی از مشکلاتی محسوب می‌شود که گریبانگیر بسیاری از واحدهای تولیدی است.

 

مهرداد نظری در ادامه افزود: در این کارخانه تولید شمش فولادی از طریق بازیافت و ذوب ضایعات آهن و فولاد انجام می‌شود و به منظور پیشگیری از توقف ماشین‌آلات و بیکاری نیروی انسانی شاغل نیازمند ذخیره‌سازی حداقل 10 هزارتن ضایعات آهن هستیم. وی گفت: از یک‌سو کاهش 46 درصدی قیمت ضایعات و رسیدن قیمت از ۱۴ هزار ریال در هر کیلو به 7500ریال در هر کیلو باعث وارد آمدن زیان هنگفت به شرکت شده و از سوی دیگر کاهش قیمت محصول نهایی موجود در انبار این شرکت از ۱۸ هزار ریال در کیلو به ۱۲هزار و 400 ریال در کیلو این زیان را مضاعف ساخته است. وی همچنین افزود: در حالی که دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام برای افق ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده تداوم رکود تقاضا در بازار داخل موجب شده، تا تولید فولاد کشورمان طبق انتظار‌ها روند رو به رشد مثبت و یکنواختی را تجربه نکند.

 
نظری تاکید کرد: از سوی دیگر تولید محصولات فولادی در زیر‌گروه تیر‌آهن و میلگرد نیز در سال گذشته به ترتیب با افت 3/ 16 درصدی در واحدهای فولاد‌سازی و بخش خصوصی روبه‌رو‌ بوده است که این افت ناشی از کاهش قیمت جهانی فولاد و همچنین تعمیق رکود در صنعت ساختمان‌سازی و پروژه‌های عمرانی کشور است. وی تصریح کرد: با صرف اندکی زمان و بررسی وضعیت واحدهای تولیدی در اکثر شهرک‌های صنعتی و از جمله شهرک صنعتی خمین مشخص می‌شود که تنها تعداد انگشت‌شماری از واحدهای مستقر مشغول فعالیت هستند و مسوولان باید به هر طریق ممکن موانع پیش پای این واحدها را از میان بردارند تا توان لازم برای گذار از وضعیت بحرانی موجود برای آنها فراهم شود.

 

مدیر‌عامل شرکت ذوب بریس افزود: مشکلی که ما به‌طور خاص با آن مواجه هستیم کمبود برق مورد استفاده در خط تولید برای ذوب ضایعات آهن در کوره‌های الکتریکی القایی است. وی تصریح کرد: براساس مقررات عمومی جاری شرکت توزیع برق منطقه‌ای حد‌اکثر برق قابل ارائه به هر واحد ۷ مگاوات است، در حالی که از ۶۰ مگاوات برق قابل واگذاری پست برق شهرک تنها۱۰ مگاوات واگذار شده است و با وجود ظرفیت خالی فراوان، شرکت برق منطقه‌ای به راحتی قادر است به منظور کمک در گذر از شرایط بحرانی حاضر تا زمانی که سایر واحدهای موجود در شهرک صنعتی خمین به دلیل تعطیلی نیازی به برق ندارند با تخصیص برق درخواستی این شرکت موافقت کند.

 
نظری اظهار کرد: شرکت ذوب بریس به مجرد رفع تحریم‌های تحمیلی از طریق اخذ تسهیلات و فاینانس پروژه، اقدام به احداث پست و نیروگاه اختصاصی خود خواهد کرد، ولی ادامه روند موجود باعث خواهد شد تا این واحد نیز به خیل واحدهای تعطیل شده در شهرک صنعتی خمین اضافه شود.

 
وی تصریح کرد: نیازی به توضیح ندارد آنچه که باعث شده برخی واحدهای تولیدی با وجود مشکلاتی نظیر افزایش سر‌سام‌آور نرخ ارز و در نتیجه افزایش حجم بدهی‌های بانکی، کمبود نقدینگی، مشکلات کارگری و نوسانات قیمت هنوز به حیات خود ادامه داده و به تولید بپردازند، چیزی جز عشق و علاقه به تولید و ساخت آینده فرزندان و میهن عزیزمان نیست و جای آن دارد که مدیران و دست‌اندرکاران صنعت کشور با رفع موانع تولید این امر را پاس بدارند.

 

به گفته مدیر کارخانه ذوب بریس در شرایطی که براساس آمارهای اعلام شده بیش از ۱۴ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط طی سال‌های اخیر تعطیل شده و نیز ۲۹هزار طرح نیمه‌تمام صنعتی در کشور وجود دارد، حمایت‌های صورت گرفته از سوی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی و برخورداری از معافیت ۱۰ ساله مالیاتی در کنار همکاری مستمر شرکت برق منطقه‌ای و شرکت شهرک‌های صنعتی از مهم‌ترین‌ عوامل تداوم فعالیت این مجموعه بوده است که ادامه این همکاری‌ها به پویایی این کارخانه کمک بزرگی خواهد کرد. وی اظهار کرد: این کارخانه که در سال ۱۳۹۰ پروانه بهره‌برداری به ظرفیت ۴۰ هزار تن شمش فولادی در سال از وزارت صنعت معدن و تجارت دریافت کرده بود، در فاصله کمتر از دو سال موفق به اخذ پروانه بهره‌برداری جدید به ظرفیت ۷۰ هزارتن در طرح توسعه خود شد و از این طریق با آموزش و به‌کارگیری مستقیم بیش از ۱۵۰ نفراز نیروهای بومی، موجبات اشتغال صدهانفر را نیز به‌طور غیر‌مستقیم در منطقه فراهم کرده است.

 
نظری تصریح کرد: در زنجیره تولید فولاد از مرحله خردایش و افزایش عیار سنگ‌آهن تا مرحله تولید مقاطع فولادی، کارخانجات ذوب در میان آخرین حلقه‌های این زنجیره قرار دارند. کارخانه ذوب بریس نیز که در شهرک صنعتی خمین در فاصله ۱۰ کیلومتری این شهرستان توسط بخش خصوصی تاسیس شده از جمله این کارخانه‌ها است.


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران