رئیس خانه معدن ایران هشدار داد

معدنکاری زغال‌سنگ در ایران خطرناک است

معدنکاری زغال‌سنگ در ایران خطرناک است

رئیس خانه معدن ایران گفت: این روزها بیم آن را دارم که تماسی از مناطق کرمان یا شاهرود دریافت کنم و خبر بدی درباره مرگ هموطنانم بشنوم.

 

به گزارش استیل تریدر، رئیس خانه معدن ایران گفت: این روزها بیم آن را دارم که تماسی از مناطق کرمان یا شاهرود دریافت کنم و خبر بدی درباره مرگ هموطنانم بشنوم. به گزارش اقتصادنیوز، محمدرضا بهرامن گفت: در گزارشی که چندی پیش از سوی کمیته زغال‌سنگ خانه معدن منتشر شد همکاران بنده به این نکته اشاره کردند که وضعیت ایمنی معادن زغال کشور تا چه اندازه پایین بوده و از استانداردهای مرسوم خارج است.

او افزود: با کمال تاسف اعضای کمیته زغال خانه معدن ایران به این نتیجه رسیده‌اند که وضعیت ایمنی و سلامت کارگران در معدن زغال‌سنگ کشور در بدترین حالت خود قرار گرفته به‌طوری که بیم آن می‌رود هر لحظه اتفاق ناخوشایندی در این معادن رخ دهد و جامعه معدنی کشور را عزادار کند. رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: هر حادثه‌ای که در معادن زغال کشور اتفاق بیفتد برابر است با به خطر افتادن جان ده‌ها کارگر و تکنسین و مهندس از یکسو و از بین رفتن سرمایه‌های دولت و بخش خصوصی از یک سوی دیگر که شاید هیچ وقت نتوان تلفات ناشی از این حوادث را جبران کرد و زخم آن تا ابد در تن نیرومند بخش معدن کشور باقی بماند. او گفت: گزارش‌ها حاکی از آن است که اکثریت تجهیزات و ماشین‌آلات به‌کار رفته در معادن زغال کشور فرسوده و قدیمی هستند و کاربرد خود را از دست داده‌اند. این ماشین‌آلات با کمترین بهره‌وری مشغول فعالیت هستند و علاوه بر اینکه موجب اتلاف وقت و توان نیروی انسانی مجرب و متخصص کشور می‌شود، بهره‌وری معادن زغال را به شدت می‌کاهد.

بهرامن افزود: از سویی دیگر تجهیزات ایمنی معادن زغال نظیر دستگاه‌های هشدار دهنده گازهای خطرناک، سیستم‌های ضدجرقه، تهویه مطلوب و امکانات مربوط به نگهداری از سقف و دیواره‌های معادن به شدت ناکارآ هستند و هر لحظه بیم آن می‌رود که بر اثر انفجاری مهیب یا ریزش سقف و دیواره‌ها، عده‌ای از کارکنان معدن در این انفجارها بسوزند و زیر ده‌ها تن سنگ و خاک قرار گیرند. رئیس خانه معدن ایران گفت: بر اساس آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، هم اکنون نزدیک به ده هزار نفر در معادن زغال کشور مشغول به کارند که باید سالانه 2.5 میلیون تن کنسانتره زغال مورد نیاز برای شرکت ذوب آهن اصفهان را به تولید برسانند. از سویی دیگر با توجه به افزایش ظرفیت این شرکت و طراحی شرکت‌های دیگر فولاد به روش کوره بلند پیش‌بینی می‌شود که نیاز کشور به زغال‌سنگ بیشتر از گذشته شود که لازمه آن سرمایه‌گذاری در معادن زغال کشور است. او در یادداشتی که ماهنامه «تیشه و تجارت» به چاپ رسانده افزود: پیشنهاد می‌شود تا سیاست‌گذاران معدنی کشور به منظور تولید این ماده معدنی با کمترین حوادث و بالاترین بهره‌وری برای تجهیز و نوسازی معادن زغال‌سنگ کشور اقدامات لازم را به عمل آورند و با زنده کردن مطالبات شرکت‌های زغال‌سنگ این امکان در اختیار آنها قرار گیرد تا فعالیت‌های اکتشافی خود را گسترش داده و سطح استخراج خود را بالا ببرد.

بهرامن گفت: ما در خانه معدن ایران گزارش‌های متعددی درخصوص معدنکاری زغال‌سنگ به وزارت صنعت ارائه داده‌ایم و منتظریم تا ببینیم که سیاست‌گذاران معدنی کشور تا چه اندازه قادرند معادن زغال‌سنگ ایران را به خانه امن صنعت معدنکاری تبدیل کرده و آن را به محلی برای تولید موثر در رشد اقتصادی کشور تبدیل کنند.

 


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار معادن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران