رشد سه برابری درآمد ناخالص داخلی با سرمایه گذاری در بخش معدن
سرمایه گذاری در بخش معدن، سبب افزایش 3 برابری در تولید ناخالص داخلی می شود. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان با بیان این مطلب اظهار داشت: بخش معدن به عنوان پایه اصلی تولید محصولات صنعتی، جایگاه ویژه ای در اقتصاد جهانی دارد.
در حال حاضر، کشورهای معدن خیز پس از استخراج مواد معدنی، با توجه به سیاست ها یا توانمندی های خود اقدام به «صادرات» یا «فرآوری» ماده معدنی می کنند که بدون تردید، فرآوری مواد معدنی ارزش افزوده بیشتری را برای دارندگان این منابع خدادادی ایجاد می کند.
وی ادامه داد: طبق برآوردهای جهانی، هر یک درصد رشد در تولید ناخالص داخلی (GDP) برای بخش معدن، رشد 3 درصدی در تولید ناخالص داخلی (GDP) کل را به همراه دارد. از همین روست که کشورهای غیر معدنی با واردات مواد خام معدنی، به فرآوری این مواد می پردازند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به وجود ذخایر غنی معدنی در ایران به عنوان پشتوانه و محرک توسعه صنایع، در صورت تجهیز و فرآوری مواد معدنی، جهشی حقیقی در اقتصاد کشور ایجاد می کند، تصریح کرد: با توجه به میزان ذخایر اکتشاف شده تاکنون (حدود 7 درصد کل مساحت کشور)، جزو ده کشور دارای معادن غنی جهان محسوب می شویم و بدون تردید با اکتشاف پهنه های مختلف کشور، این جایگاه ارتقا پیدا خواهد کرد و در نتیجه، زمینه های توسعه جهشی را فراهم می کند.
وی ادامه داد: شرکت های دولتی و خصوصی کشور با توجه به توانمندی ها و امکانات تجهیزاتی، فنی و مهندسی، تاکنون در برخی بخش ها، به فرآوری مواد معدنی اقدام کرده و در برخی حوزه ها نیز به صادرات مواد خام روی آورده است که خوشبختانه در سال های اخیر، به دلیل ارتقای جایگاه بخش معدن در نگاه مسئولان کشور، رویکرد خام فروشی کم رنگ شده و توجه جامعه به سمت فرآوری و ایجاد ارزش افزوده بیشتر شده است.
کرباسیان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایطی که با اجرای توافق هسته ای حاصل می شود، امکان سرمایه گذاری خارجی در بخش های اکتشاف و فرآوری معادن افزایش یافته و متعاقب آن، بخش معدن نقش بیشتری در تولید ناخالص ملی و توسعه اقتصاد ایفا خواهد کرد.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان