افزایش در میزان بهره وری

ارتقای صنعت فولاد با صرفه‌جویی در انرژی

ارتقای صنعت فولاد با صرفه‌جویی در انرژی

ایران می‌تواند صرفه‌جویی در انرژی را آغاز کند و میزان بهره‌وری در کوره‌های کارخانه‌های فولاد خود را افزایش دهد تا همانند اروپا با استفاده از اطلاعات روز مشکلات تولید خود را برطرف کند.

 

به گزارش استیل تریدر، ایران می‌تواند صرفه‌جویی در انرژی را آغاز کند و میزان بهره‌وری در کوره‌های کارخانه‌های فولاد خود را افزایش دهد تا همانند اروپا با استفاده از اطلاعات روز مشکلات تولید خود را برطرف کند.

در شرایط کنونی برای تامین منابع به سرعت باید موانع و محدودیت‌های مراودات بانکی را برطرف و فضا را برای بخش خصوصی با استفاده از ابزاری مانند فاینانس و یوزانس به عنوان موثرترین ابزار جذب تسهیلات اعتباری بانکی فراهم کرد. البته ایجاد زمینه‌های تقویت توان فعالان اقتصادی برای استفاده از دیگر ابزار مرسوم مانند بیع متقابل نیز از دیگر راهکارهای متصور در این زمینه است.  از سویی با توجه به الزامات قوانین بالادستی که به‌ویژه در مفاد قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار وجود دارد و با توجه به موازین، مقررات و اختیارات ناشی از قانون اتاق‌های بازرگانی موثرترین و کارآمدترین راهکار در این زمینه را می‌توان به ضرورت ایجاد و فعال‌سازی مراکزی برای ارائه خدمات مشاوره، آموزش و تبادل تجربیات و اطلاعات ویژه فعالان اقتصادی در بدنه پارلمان بخش خصوصی جست‌وجو کرد. راه‌اندازی کمیته‌ها و فعالیت‌های کمیسیون‌های تخصصی با موضوع تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی به همراه ارائه و انتقال اطلاعات مفید برای طرف‌های خارجی و داخلی به صورت توامان در قالب این ساز و کار بهترین روش برای پاسخگویی به این نیاز مهم بخش خصوصی با رویکرد توانمندسازی فعالان این حوزه است که خوشبختانه اقدامات اولیه در این زمینه با پشتیبانی و حمایت موثر مدیران ارشد اتاق بازرگانی انجام شده است. تمامی قراردادها باید به صورت برد- برد انجام شود و قراردادهای فولادی تعریف‌شده در این تفاهمنامه‌ها نیز باید به سمت جذب سرمایه مستقیم باشد و از طریق فاینانس پروژه‌ها تامین مالی نشود.  در حال حاضر فرصتی برای بازار فولاد ایران به‌وجود آمده که می‌تواند با بهره‌مندی از ظرفیت‌های خود بازارهای صادراتی در منطقه را افزایش دهد، محصولات جدیدی را برای صادرات تولید کند و تقاضا را هم به نوعی تحریک کند. اروپا مدل‌های مختلف را در صنعت تعریف کرده و کارخانه‌های تاسیس‌شده ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارند. این روزها فناوری‌های اتوماسیون حائز اهمیت است و رعایت ملاحظات زیست‌محیطی قابل‌توجه قرار گرفته است. ایران هم باید با توجه به منابع آبی محدود و محیط‌زیست حساس خود به این ملاحظات بپردازد و تا می‌تواند از بزرگان این صنعت مشاوره بگیرد. ایران ظرفیت‌های بسیاری در حوزه فولاد دارد و باید با پیشرفته‌ترین تجهیزات فولادی خود کوره‌های جدیدی را احداث کند تا پاسخگوی نیاز خود در سال‌های آینده باشد. در حوزه خودروسازی اروپا ورق‌های گالوانیزه باکیفیتی به تولید رسیده و تلاش شده کیفیت محصولات ارتقا پیدا کند. ایران می‌تواند صرفه‌جویی در انرژی را آغاز کند و میزان بهره‌وری در کوره‌های کارخانه‌های خود را افزایش دهد و همانند اروپا با استفاده از اطلاعات روز مشکلات تولید خود را برطرف کند در این بین پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۱۸م وضعیت بازار فولاد بسیار بهتر خواهد شد زیرا به‌دلیل افزایش قیمت فولاد و مسیر صادرات چین وضعیت امیدوارکننده‌تر می‌شود.  

فریال مستوفی - رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق ایران

 


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

 

 

 

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران