درخواست همکاری آلمان، اتریش و بلژیک برای توسعه فولاد ایران
رکود فولاد تا دو سال دیگر ادامه دارد
رئیس ایمیدرو در ششمین همایش فولاد و معدن با نگاهی به بازار درحضور بزرگان صنعت فولاد دنیا گفت: رکود در بازار فولاد تا دوسال آینده ادامه دار خواهد بود.
به گزارش استیل تریدر، در ابتدای این گردهمایی محسن پروان، دبیر ششمین همایش فولاد و معدن اظهار کرد: بانگاهی به بازار فولاد و آینده میتوان متوجعه شد این صنعت کلیدی در جهان را با چالش روبه رو شده است. زیرا عوامل تعیین کننده بازار مانند کاهش قیمت مواد معدنی و استراتژی بازار چین صنعت فولاد را دچار تحول کرده است. از این رو همایش فولاد و معدن به این مسائل خواهد پرداخت و کمیته شورای سیاستگذاری فولاد این مسائب را دنبال میکرد.
او با اشاره به حضور پیتر مارکوس، مدیرعامل و موسسه ورلد استیل که این فعالیت خود را در بزرگترین بورس کالا شروع کرده است، گفت: در هیچ کجای دنیا نمیتوان درباره بازار فولاد و استراتژی اژدهای زرد چینی صحبت کرد، زیرا بدون پیش بینی است. از آقای یانگ، قائم مقام انجمن آهن و فولاد چین دعوت کردهایم تا آمارهای میزان صادرات و واردات چین به وقوع پیوسه را واکاوی کنند. همچنین دایانا کینچ، سردبیر پلاتس را دعوت کردهایم تا ورورد تکنولوژیهای جهان از بزرگان این صنعت در دنیا مانند دانیلی، ساراییه، پسکو، ایرتک و... دعوت کردهایم.
او یادآور شد: کمیته راهبردی مسائل و چالشها را پیگیری کرده و علیرضا بختیاری، مدیر مسوول روزنامه دنیای اقتصاد با همراهی رئیس هیات عامل ایمیدرو در انجام این امر میسر بوده است.
کنایه موذنزاده به فولاد سازان
در این همایش مصطفی موذنزاده با بیان اینکه یکی از کارهای نامناسب دولت تداخل در قیمت گذاری فولاد بود، گفت: نبود تناسب قیمت سنگ آهن و فولاد، رکود اقتصادی و رکود بخش مسکن همچنین تحریمهای ططالمانه و قیمتهای پایین مواد معدنی باعث شد در این حوزه تقاضا ضعیف باشد، از سویی واردات غیرمنصفانه فولاد و حمایت اندک دولت از معادن و صنایع معدنی مانند فولاد سبب شد تصویر بازار فولاد ایران چنین شود.
او با اشاره به تولید مازانه کارخانهها و اینکه از مازادا فولاد و موجودی انبارها اعداد مختلفی از آن بیان میشود، افزود: رفع تحریمها و عوامل مثبت در این بازار پیدا شده و حضور پررنگ خارجیها در این کنفرانس بیانگر همین موضوع است. از طرفی قراردادهای جدید رئیس جمهور و باز شدن فاینانس از کشورهای خارجی سبب امیدواری در این بازار شده است.
او با اشاره به نامه ۲۵ راهکاری فولاد خطاب به فولادسازان گفت: در نامه فولاد سازان به کاهش هزینه تولید فولاد اصلا اشاره نشده، در عین حال که تمام انتظارات مبنی بر حمایت دولت بوده است. در این مدت انتقال پول سخت بود و بسیاری از معادن تعطیل شدند در حالی که انتظار از دولت برای کاهش حقوق دولتی بود و بسیاری از سرمایهگذاران حواله فولاد دستشان است در حالی که همین امر باعث کاهش هزینه تولید میشود.
مشاور معاون اول رئیس جمهور افزود: در دوره جدید اقتصاد باید به کاهش هزینه تولید و ارتقای کیفیت دقت شود، زیرا در غیر این صورت دچار سیکل معیوب در صنعت و بازار فولاد خواهیم بود.
او بیان کرد: شرایط فعلی نه برای اولین بار و نه باری آخرین بار است. این سینوس ادامه خواهد داشت. اما نیاز به ساخت کارخانه هاست و بهترین زمان هم برای جذب سرمایه همین الان است، زیرا پروژهها ارزان تمام میشود. انتظارمان از این گردهمایی این است که با همکاری شرکای خارجی و با استفاده از حداکثر توان داخلی از مزیتهای ایران مانند منابع ارزان استفاده شود زیرا اگر سرمایه گذاران ورود پیدا نکنند، راهی برای ارتقای صنعت فولاد ایران نخواهد ماند.
مشاور معاون رییس جمهور گفت: در شرایط امروز نیاز کشور است که مسئولان، مدیران و کارشناسان صنعتی کشور به فعال شدن این بخش ها بپردازند.که روزنامه دنیای اقتصاد امروز این امر را به خوبی به انجام رسانده است.
موذن زاده در ششمین همایش صنعت فولاد اظهار کرد: این همایش در شرایطی برگزار می شود که این صنعت درگیر چالش های بزرگی در دنیا است. بخش اعظم این مشکلات متاثر از شرایط سیاسی و اقتصادی منطقه است. وی افزود: صنعت فولاد طی سال های اخیر این فراز و نشیب را تجربه کرده است و در شرایطی از حضیض به اوج رسیده است.
به گفته موذن زاده، خروج از این شرایط نیاز به راه حل های سختی دارد که همه دست اندرکاران دولتی و خصوصی گرد هم آمده اند تا با راهکارهای عملیاتی از این شرایط عبور کنند.
مشاور معاون رییس جمهور افزود: از دید دولت این موارد از سه سطح مورد بررسی قرار میگیرد. سطح اول جهانی، سطح دوم ملی و سطح سوم بنگاه ها هستند. وی گفت: در بخش بین الملل مسایل اساسی فولاد با شرایط اقتصاد جهانی به خصوص چین مورد اهمیت قرار گرفته است که در این میان ایالت متحده امریکا مستثنی است . ظرفیت های مازاد و تولید فولاد جهان. تقاضای کم که ناشی از رشد قیمت ها است. چرا که هر روز خبر از کاهش تولید این صنعت به گوش می رسد.
موذن زاده اظهار کرد: سال گذشته نیز اقای یانگ هر پیش بینی که اعلام کرده بود به وقوع پیوست. وی گفت: افزایش تعرفه های وارداتی از سوی بسیاری از کشورها و ایزوله شدن بازارها، تنگ شدن بازارها از سال گذشته و عدم تخصیص وام به فولادی ها از جمله اسن پیش بینی ها بود. همچنین در این میان کند شدن پروژه های در دست ساخت و کاهش غیر منطقی قیمت نفت ، انرژی و کاهش ارز نیر ایجاد شد.
وی در ادامه مشکلات صنعت فولاد در سطح ملی را اینگونه عنوان کرد که از سال گذشته دستاوردهای طرح جامع فولاد منتشر نشده است. از این رو باید ها و نباد ها در طرح وجود داشت که باید به آن توجه شود.
پایان داستان غمانگیز فولاد اسفنجی
رییس هیات عامل سازمان توسعه نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) از به سرانجام رسیدن داستان غم انگیز سنگآهن اسفنجی در کشور خبرداد و گفت: از اسفندماه امسال اولین همکاری فولاد مبارکه برای طرح آهن اسفنجی آغاز می شود. همچنین در نیمه اول سال آینده سه طرح دیگر آهن اسفنجی راه اندازی می شود.
مهدی کرباسیان در همایش صنعت فولاد ایران اظهار کرد: همانگونه که سال گذشته گفتم، امسال نیز می گویم که گردآوری فعالان این صنعت و وظیفه این کار بر گردن بنده و وزارت صنعت است، اما مجموعه دنیای اقتصاد این امر را برعهده گرفته اند.
وی با اشاره به لغو تحریم ها و همزمانی برگزاری این همایش افزود: امروز می توان اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران که به عنوان بازارنوظهور در دهه های آینده و زمینه های سرمایه گذاری توسعه در منطقه شناخته می شود.
کرباسیان گفت: یکی از شاخص های ارزنده توسعه کشورها میزان مصرف فولاد که صنعت مادر در کشورها است که در اقتصاد و رفاه کشورها نقش مهمی دارد. صنعت فولاد در توسعه زیربنایی و حمل و نقل کشورها نقش مهمی ایفا می کند.
رییس هیات عامل سازمان توسعه نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) اظهار کرد: صنعت فولاد در کشورها، حلقه صنعتی شدن کشورها است و به عنوان یکی از اساسی ترین بخش هایی است که باید بخش خصوصی و دولت به آن توجه کنند.
وی افزود: باید بدانیم که کشور برای سال 1404 تعهداتی دارد که اصلی ترین آن ها این است که بتواند به عنوان قدرتمندترین اقتصاد منطقه باشد. از این رو برای رسیدن به آن نرخ، رشد 8درصدی پیش بینی شده است که در برنامه ششم که از سال آینده آغاز میشود، یاد آوری شده است. همچنین برای توسعه کشور ضرورت جذب سرمایه گذاری خارجی به میزان 250میلیارد دلار نیاز است.
کرباسیان تاکید کرد: باید بپذیریم که تلاش فشرده و زمینه سازی جذب سرمایه گذاری خارجی از ضروریت ها است. این روزها شرکت های مختلفی درخواست همکاری دارند. اتریش، آلمان، بلژیک و سایر کشورهای اروپای پس از لغو تحریم ها خواستار همکاری هستند. به گفته وی، دیگر دنیا فهمیده است که ضمن فشار شدید به مرم ایران در زمان تحریم ها، اروپا را نیز از این اقتصاد محروم کرده است.
رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: در سال 2015 دوران بحران برای فولاد ایجاد شد، کاهش نرخ رشد چین که یکی از مهمترین آن ها بود و پیش بینی می شود ادامه دار باشد، از این رو باید از صادرکنندگان بیش از پیش حمایت شود.
وی با اشاره به وجود رکود جهانی از سال2008 گفت: این رکود تا دوسال آینده نیز ادامه دار خواهد بود. این امیدواری وجود دارد که به تولید 19 تا 22 میلیون تن فولاد در ایران دست یابیم. از طرفی دیگر، آنچه در سال 2016 ایجاد شد، تولید 16میلیون و 100هزار تن میزان تولید فولاد کشور بود که پیش بینی میشود در سال 2016 نیز همان رقم باشد.
کرباسیان گفت: یکی از چشم اندازهای کشور، همکاری دو بخش فولاد و سنگ آهن است. وی با اشاره به افزایش رشد جمعیت جهان اظهار کرد: این افزایش جمعیت چرخه مصرف فولاد را افزایش می دهد، که در حال حاضر میزان مصرف فولاد 200کیلوگرم است.
کرباسیان افزود: پیش بینی می شود در طرح جامع فولاد درسال 2025 باید از 350کیلو بالاتربرود، به ویزه که کشور سه شاخص اصلی مصرف فولاد را دارند. در حال حاضر منابع سنگ آهن نزدیک به سه میلیارد تن است و افزایش حدود50درصدی نیز پبیش بینی می شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: دومین شاخص گاز است که در کشور به وفور و سومین مورد نیروی انسانی است. وی گفت: در این رابطه به عنوان ایمیدرو معتقدیم که باید بخش خصوصی در حوزه صنعت کشور محور اصلی باشد . در سفر ایتالیا و فرانسه توانستیم یادداشت و تفاهم نامه منعقدکنیم و حرکت ها ی بعدی انجام شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: در حال حاضر شرکت های دانیالی و اس ام اس با ایران فعالیت می کنند.همچنین آمادگی داریم هرجا بخش خصوصی حاضر بود وارد شود، ایمیدرو جا را خالی کند دو به بخش خصوصی بدهد.
در ادامه وی خطاب به خارجی های حاضر در برنامه گفت: برنامه سیاست گذاری های ایران در کنار خلیج فارس، از چابهار گرفته تا اروند است.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان