شرکت ریخته گری پیوسته سهند زنجان تعطیل شد

شرکت ریخته گری پیوسته سهند زنجان تعطیل شد

کارخانه فولاد سهند زنجان که توسط سرمایه گذاری چینی راه اندازی شده بود درکمتر از دو ماه از افتتاح رسمی توسط جهانگیری تعطیل و ۶۰۰ کارگر خانه نشین شد.

 

به گزارش استیل تریدر، شرکت ریخته گری پیوسته سهند ایران توسط سرمایه گذار چینی و با حمایت دولت در اراضی روستای «کوسّه لر» واقع در شهرستان ایجرود استان زنجان احداث شده است، این مجموعه توسط شرکت های چینی طراحی و تجهیزات نیز در شرکت های چین آماده و توسط پیمانکاران این کشور مونتاژ شده است.

 

مساحت اراضی این کارخانه در حدود 40 هکتار بوده که از روستائیان محلی خریداری شده است، این پروژه در سه فاز به بهره برداری نهایی می رسد که کل حجم سرمایه گذاری در سه فاز مبلغ 600 میلیون دلار است. محصول نهایی این کارخانه تولید نورد با ظرفیت سالانه 150 هزار تن است.

 

میزان سرمایه گذاری فاز یک مبلغ 200 میلیون دلار بوده که در حد نهایی این پروژه می توانست در فاز اول با دریافت مواد اولیه از معادن ایران به میزان 600 هزار تن سالانه شمش چدن به صنعت فولادسازی ایران تزریق کند و کل تولید فازهای اول، دوم و سوم این مجموعه یک میلیون و 500 هزار تن سالانه مواد اولیه صنعت فولاد ایران برآورد شده بود.

 

محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت و معدن آبان ماه سال 93 و هوشنگ خندان دل معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزیر کشور نیز در بهمن ماه سال 93 از این پروژه بازدید کرده اند.

 

مشکلات این کارخانه در برهه ای به دلیل مشکلات آب به حدی رسید که سبب اعتراض مردم این منطقه شد و حتی با تحقیقات محلی تسنیم عده ای به علت اعتراض به حفر چاه توسط این شرکت و خشک شدن چاه های کشاورزان توسط عوامل فرمانداری ایجرود مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند.

 

از زمستان سال گذشته فعالیت آزمایشی شرکت ریخته گری سهند برای تولید فرآورده های آهنی آغازشد و به مرحله تولید شمش چدنی هم رسید اما در اواخر اسفند ماه به دلیل مشکلاتی که در تامین مواد اولیه پیش آمد به کارگران گفته شد برای انعقاد قرارداد جدید تا بعد از تعطیلات سال نو صبر کنند.

 

پس از تعطیلات نوروز در حالی که هنوز حقوق بهمن و اسفند سال 93 پرداخت نشده بود، کارگران برای بستن قرارداد جدید به این کارخانه مراجعه کردند اما گفتند هنوز مواد اولیه تامین نشده و چون در ایام عید به دلیل محدودیت های حمل و نقل وسایط سنگین، امکان بیرون بردن شمش های چدن تولیدی وجود ندارد فعلا نمی توانیم پاسخگوی کارگران باشیم به همین دلیل از کارگران خواسته شد تا چند هفته بعد مجددا به شرکت مراجعه کنند.

 

در برهه ای تجمع تعدادی از کارگران معترض در مقابل استانداری زنجان که به بیش از 100 نفر می رسید، از مسئولان استانداری خواستند تا به مطالبات کارگران و کارکنان این شرکت توجه کنند و دستورات لازم را برای پیگیری و رسیدگی به احوال کارکنان شرکت فولاد سهند ارائه دهند.

 

در زمان هایی که کارخانه فولاد سهند ایجرود تعطیل بود دلیل تعطیلی را مسئولان در پاسخ این ادعا را داشتند که کارخانه تولید آزمایشی خود را پشت سر گذاشته و فعلا مشکل نبود ماده کوک است.

 

باقر اکبرپور فرماندار سابق ایجرود در 20 تیر امسال با اشاره به واردات 10 هزار تن ماده کوک اعلام کرد که بهره برداری از فولاد سهند با تامین ماده اولیه به زودی تا یک ماه آینده انجام می شود. به گفته وی کارخانه فولاد سهند ایجرود به دلیل نبود ماده اولیه کوک غیرفعال شده بود.

 

این شرکت در 19 مرداد امسال در اطلاعیه ای اعلام کرد که با مساعدت های مسئولان و سازمان های مرتبط، ضمن برطرف شدن نواقص و مشکلات موجود ، این شرکت در حال آماده سازی برای آغاز تولید است و در همین راستا بصورت تدریجی و با هماهنگی تلفنی نیروی مورد نیاز به کار دعوت می شوند.

 

قول یک ماهه فرماندار ایجرود تا 9 آبان ماه امسال طول کشید و این شرکت با حضور اسحاق جهانگیری، محمدرضا نعمت زاده و ولی الله سیف به صورت رسمی افتتاح شد.

 

شنگ کوان لی، مدیر عامل این شرکت در حاشیه مراسم افتتاح با بیان اینکه در حال حاضر 30 هزار تن چدن تولید شده در این کارخانه موجود است، گفت: بازار فروش یکی از مهمترین مشکلات این شرکت است و امسال بازار فروش محصولات به شدت کاهش یافته است.

 

وی با اشاره به اینکه این واحد صنعتی از مدتی پیش فعالیت خود را به طور آزمایشی آغاز کرده است، عنوان کرد: 500 تا 600 نفر از 10 آبان ماه در این کارخانه مشغول به کار می شود.

 

بعد از یک ماه از فعالیت مجدد این شرکت و پس از افتتاح رسمی جهانگیری به همراه هیئت همراه هر روز زمزمه های تعطیلی این کارخانه به گوش می رسید ولی به نظر عده ای وقتی کارخانه ای تولید آزمایشی خود را پشت سر گذاشته و مواد مورد نیاز خود را تامین کرده است و برای افتتاح نیز از سه مسئول ارشد دولتی دعوت کرده بعید است تعطیل شود.

 

اوایل دی ماه امسال تعطیلی این کارخانه رنگ واقعیت به خود گرفت و از کارگران خواسته شد تا قرار داد 10 روزه امضا کنند که با پاسخ منفی کارگران مواجه گشت و این کارخانه با 500 تا 600 نیرو تعطیل و با خانه نشین شدن کارگران کوره نیز خاموش شد.

 

اسماعیل بیات فرماندار ایجرود با تایید خبر تعطیلی این کارخانه در پاسخ به دلیل تعطیلی این کارخانه به این جمله اکتفا کرد که خود شما شرایط را می بینید.

 

با خاموش شدن کوره فولاد سهند کارگران این کارخانه دیگر چندان امیدی به بهبودی اوضاع ندارند.


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران