تمایل خارجی‌ها به سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی و فولاد

تمایل خارجی‌ها به سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی و فولاد

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دولت باید به جد در خصوصی سازی فعالیت و به طور واقعی کارخانه ها را به بخش خصوصی و نه نیمه دولتی و شبه دولتی واگذار کند.

 

به گزارش استیل تریدر، امرالله امینی اظهار داشت: جمعیت در منطقه است که علاوه بر نیازهای داخل می‌تواند نیازهای این تعداد را هم پوشش دهد.

 

او اضافه کرد: ارتباط با اتاق‌های بازرگانی کشورهای اروپایی می‌تواند زمینه مناسبی برای بازرگانان و صنعتگران ما برای دریافت مشورت و فراهم کردن بسترهای کاری باشد.

 

این استاد دانشگاه افزود: در زمینه توریستی کارهای خیلی کمی صورت گرفته در حالی که سرمایه‌گذاری در صنعت توریسم و در زمینه هتل‌داری در دنیای امروز بسیار جواب می‌دهد.

 

امینی تصریح کرد: باید در زمینه ساختار گردشگری و نوع مدیریت آن و همچنین در زمینه حمل و نقل ریلی و هوایی از کشورهای صاحب نام کمک گرفته شود.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه با حل اشتغال رونق ایجاد می شود، گفت: سرمایه‌گذار خارجی علاقه‌مند به حضور در صنعت پتروشیمی و فولاد است اما سود این دسته از فعالیت‌ها در این است که به طور مشارکتی کار انجام شود تا انتقال تکنولوژی به صورت واقعی انجام بگیرد بنابراین اگر سرمایه‌گذار خارجی دارای جهت و هدف باشد مفید خواهد بود.

 

او با بیان اینکه یکی از مهم ترین کارهای پیش روی کشور، رفع مشکلات نقل و انتقال پول است، گفت: با تقویت سیستم بانکی نقل و انتقال پول که تا پیش از این با مشکل رو به رو بوده رفع و بدین ترتیب گشایش اعتبار و ال.سی ممکن می‌شود.

 

این اقتصاددان با اشاره به شرایط کشور قبل از دولت یازدهم، اظهار داشت: قبل از دو سال گذشته، نرخ رشد تولید حدود منفی 5.6 درصد بود. اشتغال وضعیت بسیار ناگواری داشت، بیکاری شدید بود. ویژگی اقتصادی ایران رکود توام با تورم و گسترش شدید اقتصاد دولتی بود. بنابراین با کنار گذاشتن این چند عنصر وضعیت اقتصادی ما روشن می‌شود که بسیار وضعیت بحرانی بود اما دولت یازدهم در این دو سال تا حدودی توانسته است با این عناصر دست و پنجه نرم کند.

 

او با محدود خواندن موفقیت‌های دولت طی دو سال گذشته، اظهار داشت: شرایط اقتصادی کشور بسیار حاد بوده به خصوص در بیکاری چون تولید ضربات و صدمات زیادی خورده بنابراین بعید است تولید به زودی به رشد برسد و متاسفانه وقتی تولید رشد نکند، بیکاری هم همچنان باقی می‌ماند. البته دولت تا حدود زیادی توانسته جلوی رشد شتابان تورم را بگیرد.

 

امینی با بیان اینکه دولت طی دو سال گذشته در کوچک‌ سازی خود موفق نبوده است، خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در کسری بودجه دولت‌ها به بزرگ شدن دولت‌ها برمی‌گردد در دولت‌های قبلی نیز هزینه دولت‌ها از ابتدای دوره به انتهای دوره سه برابر می‌شد و این یعنی دولت به این میزان بزرگ شده است، هم اکنون نیز این مشکل وجود دارد زیرا بخش خصوصی تمایلی به ورود در بخش تولید ندارد و همچنان شرایط مدیریت برای خصوصی‌ها فراهم نشده است.

 

او ادامه داد: دولت تلاش زیادی برای ایجاد فضای سرمایه‌ گذاری کرده اما تا زمانی که نرخ بازدهی برای سرمایه‌ گذار قابل قبول نباشد، سرمایه‌گذاری امکانپذیر نیست؛ البته همه تقصیرها به گردن دولت فعلی نیست بلکه این رکود چندین ساله آثار عمیقی به جا گذاشته که رفع آن چند سال طول می‌کشد.

 

امینی درباره تحریم‌ها نیز گفت: دولت در بحث مالیات هم موفق نبوده به طوری که بسیاری از فعالان اقتصادی با درآمدهای هنگفت، فرارهای مالیاتی دارند و حتی می‌توان ادعا کرد فرار مالیاتی شدید در کشور وجود دارد. بنابراین لازم است که دولت یک اقدام اساسی و انقلابی در این زمینه انجام دهد.او گفت: دولت باید به جد در خصوصی‌سازی فعالیت کند و به طور واقعی کارخانه‌ها را به بخش خصوصی و نه نیمه دولتی و شبه دولتی واگذار کند.

 

این اقتصاددان تصریح کرد: کارخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی باید به کسی که مدیر و کننده کار است واگذار شود زیرا به مدیران خود کارخانه‌ها به قیمت کمتر داده شود موفق‌تر از واگذاری به خصولتی‌ها است.

 

او با اشاره به ضرورت پرداخت به بحران آب گفت: در راه‌اندازی منابع نفتی کوشش‌های زیادی می‌شود و عملاً بیشترین سرمایه کشور روی مشتقات نفتی، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها متمرکز شده است در صورتی‌ که باید در کشاوری و منابع آب نیز به همین نسبت سرمایه‌ گذاری جدی شود، چراکه در آینده با بحران آب مواجهیم که به همین دلیل صدمات زیادی به بخش کشاورزی می‌خورد و بیکاری افزایش پیدا می‌کند.

 

امینی در پایان به اهمیت صادرات اشاره کرد و گفت: هر کسی وارد مقوله صادرات می‌شود باید صادرات محصول خود را با گارانتی همراه و جنس خود را گارانتی کند.

 

این استاد دانشگاه به کم کاری‌ها در آموزش عالی نیز اشاره کرد و گفت: در آموزش عالی باید دولت کارهای جدی انجام دهد، به عبارتی برای بیش از دو میلیون فارغ التحصیل باید اصلاح ساختار دانشگاه صورت بپذیرد و باید دانشگاه‌ها با صنعت و عمل پیوند بخورند و در واقع تولید و تکنولوژی به کمک دانشگاه پیش برود.


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار صنعت بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران