دبیرکل انجمن سنگ‌آهن

عوامل کاهش 41 درصدی صادرات سنگ‌آهن ایران

عوامل کاهش 41 درصدی صادرات سنگ‌آهن ایران

دبیرکل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران آینده بازار سنگ‌آهن را بدون رونق پیش‌بینی کرد و گفت: کاهش 41 درصدی صادرات سنگ‌آهن به دلیل کاهش تولید داخلی است.

 

به گزارش استیل تریدر، علیرضا سیاسی‌ راد اظهار کرد: میزان صادرات سنگ‌آهن طی این یک سال اخیر کاهش پیدا کرده است و این موضوع تحت تاثیر افت قیمت این مواد معدنی در بازار جهانی بوده است.

 

او با بیان اینکه میزان تولید سنگ‌آهن کاهش پیدا کرده است، گفت: اگر در گذشته صادرات سنگ‌ آهن انجام می‌شد، به دلیل این بود که برای تولید داخلی خریدار و تقاضایی وجود نداشت اما در حال حاضر با تاثیرپذیری معادن سنگ‌آهن و کاهش درآمد آنها به دلیل افت قیمت جهانی نسبت به گذشته تولید سنگ‌آهن صادراتی کاهش پیدا کرده و دیگر صادرات آن رونقی ندارد.

 

دبیرکل انجمن سنگ‌آهن افزود: سیاست گذاری‌ها در فضای کسب و کار سنگ‌ آهن و افت قیمت این محصول معدنی در شش ماهه سال 94 باعث شده تولید و صادرات روند کاهشی را تجربه کند.

 

او با بیان اینکه کاهش بهای جهانی سنگ‌ آهن بر اثر کاهش تقاضا و سیاست گذاری‌های جدید شرکت‌های بزرگ معدنی افت پیدا کرده است، گفت: پیش‌بینی صادرات سنگ‌آهن برای چند سال آینده کار راحتی نیست و اگر گفته می‌شود که چهار سال آینده صادرات این مواد معدنی متوقف می‌شود، دلیل عمده آن مصرف واحدهای کنسانتره و گندله است که سال آینده قرار است راه‌اندازی شوند اما باید خوشبین بود و اکتشافات جدید و بهبود قیمت جهانی را هم در آینده محتمل دانست. زیرا می‌توان مجددا صادرات سنگ‌ آهن دانه‌ بندی شده از سر گرفته شود.

 

سیاسی‌ راد افزود: در گذشته دولت برای صادرات کنسانتره عوارض تعیین کرده بود که با کاهش انگیزه برای صادرات مازاد تولید به درخواست انجمن این عوارض حذف شد و تولید کنندگان به سمت ایجاد ارزش‌ افزوده ترغیب شدند تا زنجیره تولید به تکامل برسد.

 

دبیرکل انجمن سنگ‌ آهن با بیان اینکه الان قیمت سنگ‌ آهن به کف رسیده و رشد معناداری تا سال آینده نخواهیم داشت، گفت: عمده مصرف سنگ‌ آهن در فرآیند تولید گندله است و به همین دلیل بخشی از مازاد به فولادسازان داخلی فروخته می‌شود. اما در مقطع فعلی خود فولاد سازان دو مشکل اساسی دارند که در وهله اول بدهی‌های بزرگی به سنگ‌آهنی‌ها دارند و دیگری این است که آنها تلاش دارند دولت در قیمت‌ گذاری گندله و آهن اسفنجی دخالت کند و این به فضای سرمایه‌ گذاری امنیت لازم را نمی‌دهد.

 

از ابتدای فروردین تا پایان مرداد 94، 4 میلیون و 394 هزار تن سنگ آهن دانه بندی صادر شده که در مقایسه با میزان صادرات سنگ آهن دانه بندی در مدت مشابه سال گذشته (7 میلیون و 470 هزار تن)، از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب حدود 41 درصد و 67 درصد کاهش را نشان می دهد.


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار معادن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران