رییس اتحادیه آهنفروشان گفت
واردات به ضرر بخش فولاد است
درحالیکه تولیدات کارخانجات آهن روی دست تولیدکنندگان داخلی مانده و قیمت آهن داخلی از وارداتی ارزانتر است، فروش اجباری و تهاتر آهن از کشورهایی همچون چین به ضرر تولید شده است، چون کارخانجات آهن در کشور نیمه فعال شدهاند و با نصف ظرفیت کار میکنند.
به گزارش استیل تریدر، وی بابیان این که استانداردهای ملی ما بالاتر از اروپا و آسیاست، گفت: اگرچه از برنامه پیش بینی شده عقب هستیم ولی تولیدات رشد کرده و در حال حاضر کیفیت محصولات تولیدی ما در مقابل کشورهای دیگر حرف اول را میزند ولی اگر مرزها باز شود، واردات به ضرر این بخش است.
آزاد با بیان این که تولیدات کارخانجات آهن روی دستشان مانده است، در پاسخ به این سوال که با توجه به طرح اعتباری خرید خودرو آیا میتوان گشایشی را در بازار آهن شاهد بود؟ گفت: خودروسازان ورقی را که برای بدنه خودرو استفاده میکنند مستقیما از کارخانه مجتمع فولاد مبارکه خریداری میکنند و با توجه به اینکه خودروسازان از این کارخانه سهمیه داشتند قبل از آغاز طرح اعتباری خرید خودرو با توجه به رکود بازار خودرو از این سهمیه استفاده نمیکردند، ولی بعد از آغاز این طرح از سهمیه خود استفاده میکنند و نیاز به تولیدات جدید دارند.
رییس اتحادیه آهن فروشان ادامه داد: کارخانههای ذوبآهن یا فولاد خوزستان مستقیما سنگ آهن را از معادن گرفته و ذوب میکنند و آن را به صورت ورق به کارخانه فولاد مبارکه میدهند و این کارخانه به خودروسازان تحویل میدهد.
آزاد در عین حال با تاکید بر اهمیت صادرات تصریح کرد: کارخانههای ما باید تولیداتشان را صادر کنند و با توجه به رکودی که در بازار وجود دارد، چه بسا قیمت صادراتی ما نسبت به واردات ارزانتر باشد که بخشی از صادرات به کشورهایی مانند عراق، پاکستان و کشورهای شیخ نشین خلیج فارس صورت میگیرد و بخشی از ورقهای حساس نیز که در داخل کشور استفاده نمیشود به آلمان صادر میشود.
وی با بیان اینکه در شش ماهه ابتدای سال سه میلیون تن آهن و فولاد صادر کردیم که اگر این میزان صادرات انجام نمیشد باید نصف کارخانجات آهن و فولاد ما تعطیل میشدند، گفت: در نیمه اول سال جاری حدود 8.5 میلیون تن آهن و فولاد تولید کردیم که 5.5 میلیون تن آن برای مصرف داخل کشور بود و بقیه صادر شد.
رییس اتحادیه آهن فروشان با بیان اینکه درکشورمان بازاری برای آهن وجود ندارد، تاکید کرد: به طور کلی با توجه به رکود در بازار مسکن و توقف فعالیت انبوهسازان، شاهد رکود در بازار آهن هستیم و این در حالی است که با فعال شدن ساختوساز حدود 80 شغل فعال میشود که از آن جمله میتوان به بازار آهن، سیمان، سنگ، در و پنجره، پارچه، فرش و یا لوازم خانگی اشاره کرد، ولی در حال حاضر با توجه به رکود مسکن، شاهد رکود بازار آهن نیز هستیم.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان