بحران فعلی رکود فولاد موقتی است

بحران فعلی رکود فولاد موقتی است

مشاور میدکو خبر داد که با بهره‌برداری از سه پروژه گندله‌سازی این هلدینگ تا حداکثر یک سال آینده حدود 7.5 میلیون تن به ظرفیت تولید گندله کشور افزوده خواهد شد و به این ترتیب کمبود 8 میلیون تنی گندله ایران عملا برطرف خواهد شد.

 

به گزارش استیل تریدر، رضا اشرف سمنانی در حاشیه کنفرانس آهن و فولاد ایران اعلام کرد که پروژه فولاد بردسیر نیز تا یک سال آینده به بهره‌ برداری خواهد رسید. وی همچنین پیش بینی کرد که بحران فعلی رکود فولاد موقتی بوده و به زودی برطرف خواهد شد.

 

اشرف سمنانی با بیان این مطلب که سطح کنفرانس از نظر تعداد شرکت‌ کنندگان خارجی و سخنرانی‌های ارائه شده خیلی خوب بود، گفت: در این کنفرانس درباره شرایط ایران بعد از تحریم صحبت‌های خوبی مطرح شد. من هم تلاش کردم در ارائه خود علاوه بر معرفی میدکو به عنوان یک الگو، دورنمایی را درباره صنعت فولاد از گذشته تا تحلیل آینده مطرح کنم و با استدلال‌های ارائه شده تلاش کردم نشان دهم دقیقا به چه سمت و سویی می‌رویم تا شرکت‌های خارجی در صورت تمایل بتوانند در آن مشارکت کنند. همچنین سعی کردم استراتژی‌ها و اهدافی را که باید دنبال کنیم تا اهدافمان در صنعت فولاد محقق شوند، چه در ایران، چه در شرکت‌ها و چه در منطقه تبیین کردم.

 
وی همچنین در خصوص پروژه های در حال احداث میدکو عنوان کرد: در سه ماه آینده نخستین واحد گندله‌ سازی در زرند به ظرفیت 2.5 میلیون تن به بهره‌برداری خواهد رسید. چند ماه بعد از آن گندله‌ سازی سیرجان با ظرفیت 2.5 میلیون تن وارد مدار تولید خواهد شد. در اوایل سال بعد هم گندله‌ سازی سوم در سیرجان (بوتیا) با ظرفیت 2.5 میلیون تن به بهره‌ برداری خواهد رسید.

 

بعد از چند ماه گندله سیرجان 2.5 میلیون تن و در اوایل سال دیگر هم گندله سوم با 2.5 میلیون آن هم در سیرجان خواهد بود. در کنفرانس آهن و فولاد ایران به بحث کمبود گندله در ایران اشاره شد که با بهره‌ برداری از پروژه‌های میدکو 7.5 میلیون تن به تولید گندله کشور اضافه خواهد شد و در نتیجه این کمبود نیز برطرف خواهد شد.

 

وی همچنان در باره رمان بهره برداری این پروژه ها افزود: حداکثر تا یک سال دیگر این پروژه‌ها وارد مدار تولید می‌شوند. کارخانه فولاد بردسیر هم در همین مدت به بهره‌ برداری می‌رسد. البته در صنعت مس و در زمینه تولید لوله‌های مسی هم پروژه در دست اجرا داریم.

 

سمنانی با تاکید بر موقتی بودن بحران فعلی فولاد گفت: در صنعت فولاد باید نگاه‌های سه، چهار ساله را کنار بگذاریم. صنعت فولاد یک صنعت درازمدت است. نگاه‌ها در کنفرانس هم همینطور بود، 50 ساله، 20 ساله، 30 ساله. وضعیت فعلی چین دائمی نیست و روند فولاد همیشه رو به بالاست. بحران فولاد موقتی است و بالاخره تمام می‌شود. فرق میدکو با دیگران این است که تکنولوژی جدید دارد و نیروی انسانی مازاد ندارد و در نتیجه قدرت رقابتی بالایی دارد و وقتی وارد بازار شود مشکلی نخواهد داشت. میدکو کمترین وابستگی را نسبت به سایر فولادسازان دارد چرا که از ابتدا استراتژی میدکو ایجاد زنجیره فولاد از معدن تا آخر خط بوده است.

 
وی همچنان در پاسخ به این مطلب که انتخاب بین دو روش احیای مستقیم و کوره بلند مزیت بیشتری دارد عنوان کرد: میدکو استراتژی صحیح‌ تر را در پیش گرفت و هر دو روش را انتخاب کرد. چرا باید گاز را صادر کنیم، وقتی می‌توانیم آن‌ را تبدیل به صنعت و ارزش افزوده بالاتر کنیم. حجم ذخیره گاز ما بسیار بالاست و اول یا دوم جهان هستیم. ضمن اینکه گاز تمیزتر از زغال سنگ نیز است. در زمینه زغال سنگ در طبس کار اکتشافی و بهره‌برداری هنوز آماده نیست. اگر تولید زغال کافی بود روش کوره بلند ارجح بود، به این دلیل که در این روش با سنگ آهن کم عیارتر هم می‌توان کار کرد که در این حالت به سرمایه‌ گذاری کنسانتره برای رساندن عیار به 68 درصد هم نیازی نخواهد بود.

 

ضمن اینکه در روش کوره بلند وقتی به بهره‌برداری می‌رسد، خودش تولید برق می‌کند و زیاد به نیروی الکتریکی در این حوزه نیاز نداریم. همچنین وقتی کوره بلند راه می‌افتند 30 سال کار می‌کند ولی واحدهایی که با قوس الکتریکی کار می‌کنند، مرتب باید قطع و وصل شوند و نسوز مصرف کنند و هزینه‌های بهره‌ برداری آنها بالاست.

 

اگر روش کوره بلند را با تکنولوژی روز کار کنیم نه مثل ذوب آهن صنعت پایدارتری خواهد بود. من خودم طرفدار کوره بلند بودم و سابقه من از ذوب آهن است ولی ما در میدکو ترکیب هر دو روش را انتخاب کردیم، چون به‌ هرحال کشور گاز زیادی هم دارد که می‌توان آن‌ را به محصول با ارزش افزوده بالاتر تبدیل کرد. از سوی دیگر روش احیا در واحدهای کوچک هم اقتصادی است اما کوره بلند در شرایط امروز تنها در واحدهای 3 تا 4 میلیون تنی و بالاتر اقتصادی خواهد بود و باید حتما در کنار آب احداث شوند. در مجموع اگر بتوانیم زغال کافی داشته باشیم به همان میزان روش کوره بلند برای توسعه بهتر خواهد بود.


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران