سهم کیک پتروشیمی ایران در اروپا بزرگ‌ تر می‌شود

تحلیل پیامدهای اجرایی برجام بر صنعت، پتروشیمی و معدن

تحلیل پیامدهای اجرایی برجام بر صنعت، پتروشیمی و معدن

پیامدهای اجرایی برجام برای بهبود بخش صنعت، تولیدی و مولد کشور چیست؟ مرکز پژوهشهای مجلس، پیامدهای اجرای برجام در بخش صنعت، پتروشیمی و معدن کشور تحلیل و بررسی کرد.

 

به گزارش استیل تریدر، مرکز پژوهشهای مجلس درباره برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) با رویکرد تحلیل اثرات اجرای آن در بخش صنعت، پتروشیمی و معدن کشور و به‌منظور درک بهتر فضای پساتحریم در بخشهای تولیدی و مولد، بررسی را به همین منظور انجام داد. هدف اصلی این مطالعه شناخت بهتر فضای پساتحریم و آثار اجرای برجام بر بخشهای تولیدی و مولد کشور ازجمله بخش صنعت، پتروشیمی و معدن کشور است.

 

نتایج این مطالعه حاکی از آن است که با توجه به اینکه عمده اقدامات طرفهای مقابل ایران در برجام، از نوع رفع تحریمها و محدودیتهای اقتصادی و مالی بوده که در سالهای اخیر به‌ خصوص از سال ١٣٩٠ با تشدید آن‌ها، بخش تولید متأثر شده است؛ بیان اینکه بخش تولید تحریک خواهد شد امری بدیهی و محتوم خواهد بود، لکن لازمه حصول این نتیجه، داشتن استراتژی و سیاستهای صحیح اقتصادی در مرحله اول و رفع مشکلات ساختاری اقتصاد در مراحل بعدی است.

 
در بخش صنعت همچنین با فرض نبود کاستیهای سیاستی، اولین و مهم‌ ترین اثرات اجرای برجام در بخش بهبود عملکرد اعتبارات اسنادی (ال سی)، افزایش واردات کالاهای سرمایه‌ای و در نهایت افزایش سرمایه‌ گذاری صنعتی ظاهر خواهد شد. همچنین با کاهش هزینه‌های مبادله واحدهای تولیدی، سود آوری شرکتهای تولیدی افزایش‌ یافته و با کاهش قیمت تمام‌ شده این واحدها، میزان رقابت‌ پذیری محصولات تولید به‌ مراتب افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین افزون بر تقویت سرمایه گذاری های داخلی، امکان شکل‌ گیری سرمایه گذاری های مشترک به‌ خصوص در صنعت خودرو بسیار محتمل است.

 

اما در بخش پتروشیمی نیز افزایش درآمدهای صادراتی، کاهش قیمت تمام‌شده و افزایش سود آوری درنتیجه کاهش هزینه‌های مبادله‌ای، افزایش سهم ١٠ تا ١٥ درصدی صنعت پتروشیمی ایران در بازارهای اروپایی، در حالت کلی قابل حصول خواهد بود.

 

مهم‌ ترین اثرات اجرای برجام و لغو تحریمها بر صنعت پتروشیمی با فرض رعایت الزامات مورد نیاز؛ مشتمل بر تکمیل طرحهای نیمه‌ تمام پتروشیمی در قالب فاینانس و سرمایه‌ گذاری مشترک و... دسترسی سریع و ارزان به تجهیزات کلیدی و دانش فنی موردنیاز به‌ خصوص دستیابی به دانش فنی تبدیل متانول به پروپیلن (MTP)  و تأمین کاتالیستهای ضروری خواهد بود.
در بخش معدن، اثرات برجام بیشتر در صنایع مس و افزایش سود آوری این شرکت ها و فراهم شدن امکان خرید تجهیزات مورد نیاز بخش معدن و رفع موانع تکنولوژیکی در بخش اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی، قابل بروز خواهد بود.

گزارش کامل این موضوع از اینجا قابل دریافت است.


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار صنعت بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران