رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد عنوان کرد

صنعت فولاد را با ۲۵ راهکار پیشنهادی نجات دهیم

صنعت فولاد را با ۲۵ راهکار پیشنهادی نجات دهیم

در هفته‌های اخیر انجمن فولاد ایران ۲۵ پیشنهاد را برای رفع رکود از صنعت فولاد به دولت ارائه کرده تا شاید در شرایطی که فلزات دوران بی‌رونقی را سپری می‌کنند بتوانند اوضاع را تغییر داده و در شرایط بهتری به فعالیت بپردازند.

 

به گزارش استیل تریدر، در این نامه برافزایش ۱۰ برابری میانگین دپوی کارخانه‌های فولادی از حدود ۲۰۰هزار تن در سال ۹۱ به بیش از ۲میلیون تن در سال ۹۴ تاکید شده و همچنین اشاره دارد ظرفیت فعال کارخانه‌های تولیدکننده فولاد از حدود ۸۰درصد در سال ۹۲ به کمتر از ۶۰درصد در سال ۹۴ رسیده که با توجه به فعالیت کارخانه‌های بزرگ بخش عمومی مانند فولاد مبارکه اصفهان، ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان و فولاد خراسان در سطح ظرفیت نصب شده، می‌توان این چنین تحلیل کرد که درصد ظرفیت فعال کارخانه‌های فولادی بخش خصوصی به ویژه در نورد مقاطع طویل به کمتر از ۴۰درصد رسیده است.

 

در این نامه همچنین آمده است: سهم کل تولید از مصرف فولاد در کشور از ۸۵درصد سال ۹۲ به حدود ۷۳درصد در سال۹۴ کاهش‌یافته و در مقابل سهم واردات از مصرف فولاد از ۱۶درصد سال ۹۲ به بیش از ۲۵درصد در سال ۹۴ افزایش یافته است.درباره ۲۵ پیشنهاد ۱۲۰ تولید کننده داخلی، با بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان و رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور،در این خصوص اظهار داشتند:

 

آیا ۲۵ پیشنهاد انجمن تولیدکنندگان فولاد می‌تواند این فلز را از رکود خارج کند؟

 
انجمن تولیدکنندگان فولاد ۲۵ پیشنهاد موثر برای خروج از رکود به دولت ارائه کرده که موارد انتخاب شده می‌تواند در خروج فولاد از رکود تاثیرگذار باشد زیرا در این صنعت معضلات اساسی وجود دارد که باید روی آنها تامل کرده و بهترین راهکار را برای آن انتخاب کرد. البته باید به این موضوع توجه کرد که معضلی که در حال حاضر دامنگیر فولاد شده جهانی است و تنها ویژه ایران نیست اما ارائه راهکارهای مناسب می‌تواند تاثیرات داخلی خوبی بر این صنعت برجای‌ گذارد.

 

مشکلات صنعت فولاد بیشتر در کدام حوزه‌ها است؟

 
فولاد را می‌توانیم به ۲ دسته عمده تقسیم کنیم یکی فولادهای ساختمانی که به خاطر کاهش ساخت‌وساز درکشور و کم شدن پروژه‌های عمرانی در شرایط خوبی به سر نمی‌برند و به خاطر رکود فعلی خود به خود مصرف فولادهای ساختمانی کاهش پیدا کرده و دیگری فولادهای صنعتی که در محصولات خودروسازی و لوازم خانگی کاربرد دارند.

 
در هفته‌های اخیر در بسته پیشنهادی دولت برای خرید خودرو و لوازم‌ خانگی به نوعی باعث تحریک بازار این محصولات شده که می‌تواند در شرایط رکود بازار تاثیرگذار باشد زیرا وقتی فروش خودرو بالا رود تولید آن نیز افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه آن مصرف ورق بالا می‌رود. بنابراین این مسئله نشان می‌دهد که تمام این موارد به یکدیگر مرتبط و متصلند و می‌توانند تاثیرات مثبتی بر هم بگذارند.

 

در بخش فولادهای ساختمانی شرایط چگونه است؟ آیا این تحریک تقاضا ایجاد شده است؟

 
در بخش ساختمانی نیز لازم است اقداماتی به منظور تحریک تقاضا انجام شود زیرا رکود در بازار فولادهای ساختمانی چشم گیرتر است و تنها با افزایش ساخت‌وساز و پروژه‌های عمرانی این بخش از رکود خارج می‌شود بنابراین لازم است تمهیداتی اساسی در این زمینه اندیشیده شده، و شرایط برای ادامه فعالیت تولید کنندگان این حوزه فراهم شود.

 

آیا موضوعات دیگری هم بر روند افزایش تقاضا تاثیرگذار هستند؟

 
موضوع دیگری که می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد این است که در چند سال گذشته نرخ ارز ثابت مانده یعنی کالایی که امروز صادر می‌کنیم تا ۴۰درصد در بازارهای جهانی کاهش قیمت پیدا کرده ولی ارزی که دریافت می‌کنیم معادل ارزش ۳ سال پیش آن است. با توجه به اینکه هر سال ۱۵درصد تورم به محصولات ایرانی تحمیل می‌شود ثابت ماندن نرخ ارز راه را برای صادرات مشکل کرده به‌ طوری‌ که شاید تولید کنندگان با قیمت تمام‌ شده هم نتوانند محصولات خود را به فروش برسانند بنابراین در بخش صادرات اگر مابه‌التفاوت نرخ ارز داده شود می‌تواند تاثیرگذار باشد.

 

عمده‌ترین مشکلاتی که باید در صنعت فولاد مورد بررسی قرار گیرد، چیست؟

 
تولید کنندگان فولاد در چند سال اخیر با مشکلات بسیاری روبه‌رو بوده‌اند اما آنچه درحال حاضر نیاز به تمرکز و بررسی بیشتر دارد؛ بحث تولید، نبود بازار فروش و مشکلات تولید کنندگان با بانک برای معوقات تسهیلاتی است که حتی مشمول جریمه هم می‌شوند زیرا تولید کنندگان نیاز به حمایت‌های بیشتری از جانب دولت و مسئولان دارند تا بتوانند به بقای خود ادامه داده و در بازارهای داخلی و خارجی امکان رقابت داشته باشند.

 

البته بحث اخذ مالیات از تولید کنندگان هم مشکل دیگری است که باید تامل بیشتری روی آن انجام شود، تولید کننده‌ای که سال‌ها در حال زیاندهی است چگونه می‌تواند مالیات خود را پرداخت کند، بهتر است زمانی که شرکتی تولید و فروش خوبی دارد و به سوددهی رسیده مالیات خود را پرداخت کند و لازم است هنگام رکود دولت مالیات‌ها را کاهش داده یا معاف کند تا تولید کنندگان از بحران خارج شوند. در واقع در جاهایی باید صنعت به دولت کمک کند و در مواردی هم باید دولت به داد صنعت برسد تا این‌ گونه توازن و تعادل ایجاد شود زیرا بدون کمک و همکاری نمی‌توان انتظار داشت کشور رو به پیشرفت و تعالی باشد.

 

آیا امکان عملیاتی شدن این ۲۵ پیشنهاد وجود دارد یا خیر؟

 
پیشنهاداتی که به‌ وسیله انجمن فولاد ارائه شده مواردی ملموس و قابل اجرا هستند. از این ۲۵ مورد هر کدام که امکان عملیاتی شدن داشته باشد می‌تواند در خروج صنعت فولاد از رکود موثر باشد. چراکه فولاد جزو فلزات استراتژیک است و جایگاه بسیار ویژه‌ای درکل جهان دارد به همین دلیل لازم است برای اینکه این صنعت مادر از رکود خارج شود، تمهیداتی اساسی اندیشیده شود.

- بهناز صفری-


استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران