فعالان بازار
نقش آفرینی ایران در قیمت فلزات
کارشناسان معتقدند که نوسان قیمت انواع فلزات پایه و گرانبها خارج از فضای اقتصاد سیاسی تعیین می شود و ربطی به تغییرات سیاسی کشورها ندارد.
به گزارش استیل تریدر بررسیها در دو سال گذشته و با روی کار آمدن دولت یازدهم نشان میدهد که قیمت فلزات گرانبها و پایه نوسانات بسیاری داشته است و قیمتها بالا و پایین زیادی شده است.
در همین راستا امیرحسین نقرهچی، یکی از فعالان بازار نقره در ایران در مورد قیمت دو سال گذشته فلزات گرانبها گفت: قیمت فلزات گرانبها در دو سال گذشته روبه رکود بوده و علت کاهش قیمتها از نظر من اقتصاد جهانی و پایین آمدن قمیت اونس است.
او افزود: در زمان دولت آقای احمدینژاد قیمت فلزات گرانبها هر اونس 38 دلار بوده است ولی الان قیمت هر اونس 36 دلار بوده است. نقره چی ادامه داد: اما این کاهش یا افزایش قیمت ربطی به دولتها ندارد مثلاً از صددرصد فقط دو درصد مربوط به دولتها میشود.
در همین مورد محمد آزاد، رئیس اتحادیه آهن فروشان گفت: قیمت فلزات گرانبها بیشتر مربوط به دلار میشود و به دولتها ربطی ندارد و قیمت فلزات گرانبها مربوط به بازارهای جهانی و اقتصاد جهانی نیز میشود. او ادامه داد: اما در مورد قیمت فلزات پایه مربوط به دولت نیز میشود و میتوان گفت دولت در نوسان قیمت فلزات پایه نقشی دارد.
آزاد افزود: اگر در دولت برنامههای عمرانی داشته باشد مثل ساخت و ساز مسکن ،خب قیمت فلزات پایه مثل، آهن، فولاد، مس بالا میرود ولی اگر کارهای عمرانی کم باشد قیمتها رو به رکود میرود. او در ادامه گفت: از زمانی که دولت آقای روحانی روی کار آمدن به دلیل تورم و رکود اقتصادی ساخت و ساز کمتر شده و قمیت فلزات پایه کاهش داشته است.
در ادامه آریا صادق نیت حقیقی، دبیرکل سندکیان صنایع آلومینیوم گفت: قیمت فلزات مربوط به دولتها نمیشود و افزایش و کاهش این قمیتها امتیازی برای دولتها ندارد. او افزود: این عددها و قیمتهای جهانی وابسته به نرخهای جهانی و عرضه و تقاضا این فلزات در بازارهاست.
حقیقی در ادامه گفت: کلاً یران در قیمتهای فلزات تاثیرگذار نیست، ما 220 کارخانه آلومینیومی در جهان داریم که چین 107 کارخانه یعنی 45 درصد و روسیه 12 کارخانه دارد و این کشورها تاثیرگذار هستند در قیمت فلزات ولی ایران اصلاً نقشی در قیمت فلزات نخواهد داشت.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان