تامین کاتالیست تولیدآهن اسفنجی در اولویت
به گزارش استیل تریدر، هومن کریمی وثیق مدیرعامل نفت و گاز سرو با اعلام این مطلب گفت: ٤٠ درصد از کاتالیست مورد نیاز تولیدکنندگان آهن اسفنجی توسط ما تامین میشود. وی که در سومین همایش دوسالانه بومیسازی صنعت کاتالیست سخن میگفت افزود: ایران از پرمصرفترین مصرفکنندگان کاتالیست است، چراکه اصلیترین تولیدکننده آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم تبدیل شده است.
کریمی وثیق گفت: با شرایط اقتصادی پیش روی صنایع در تحریمهای جدید، تامینکنندگان داخلی به ویژه تولیدکنندگان کالاهای با فناوریهای روز نقش بسیار مهمی در تامین نیازهای تولیدکنندگان آهن اسفنجی دارند. کریمی با اشاره به اهمیت بومیسازی تجهیزات و کالاهای مصرفی تولیدکنندگان داخلی خاطرنشان کرد: بومیسازی کاتالیست از نگاه ملی از این اهمیت برخوردار است و به دلیل استراتژیک بودن این کالا، بر آن شدیم تا پس از تحقیقات چند ساله، این کالا را صنعتیسازی کنیم.وی افزود: مبالغ زیادی جهت تحقیقات در ابتدای کار هزینه شد، اما بر این باور بوده و هستیم که دستیابی به دانش فنی جز با این روش میسر نیست. کریمی گفت: ارقام هزینه شده امروز با راهیابی کاتالیست بومیسازی شده به بازار و تجاریسازی شدن آن، برای سرو سرمایهگذاری محسوب میشود.
کریمی یادآور شد: توجه ما به نیازهای صنعت تنها به تولید محصولات کاتالیستی منتهی نمیشود، بهطوری که امروز نهتنها به نیازسنجی صنایع میپردازیم، بلکه برای تامین مواد اولیه خود از داخل کشور، با سایر شرکتهایی که این امکان را دارند نیز همراهی میکنیم. بهطور مثال برای تامین نیکل با دو شرکت از صفر تا صد کار وارد همکاری شدهایم.معاون نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت ریاست جمهوری نیز در این مراسم گفت: به دنبال فراگیری تحریمها درکشور، توسعه بومیسازی تجهیزات و کالاهای مصرفی در شرایط فعلی با شتاب بیشتری همراه شده است.
پیمان صالحی تصریح کرد: دیگر مانند گذشته در رتبهبندی ١٠ شرکت برتر دنیا، آنهایی که زیرساختهای فیزیکی بزرگتری دارند، انتخاب نمیشوند، بلکه با نگاهی اجمالی شاهد برتری شرکتهایی هستیم که از شرکتهای اقماری در راستای توسعه خود حمایت میکنند. وی با بیان این مطلب که مزیت این کار شکلگیری ساختار سازمانی بر پایه نظام نوآوری است، افزود: این مدل از رویکرد سرمایهگذاری علاوه بر شکل دهی نظام نوآوری، بر نظام شتاب دهی نیز اثر گذار است و به دنبال آن با سرمایهگذاری بر سهام شرکتهای استارتآپی و دانش بنیان که از قیمت ارزان برخوردارند، به توسعه سرمایهگذاریها شتاب بخشید. صالحی به ١١٠ مزیت و امتیاز مقرر شده برای شرکتهای دانشبنیان اشاره و خاطرنشان کرد: از دیگر مزایا میتوان از معافیت گمرکی و تسهیل دریافت ضمانت نامه بانکی یاد کرد.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان