استراتژی صنعت فولاد کشور به خط مشی جامع نیاز دارد
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و هیاتهمراه با حضور در ذوبآهن اصفهان در دیدار از بخشهای مختلف ذوبآهن اصفهان بر حرکت واحدهای صنعتی بر اساس استراتژی توسعه صنعتی تاکید کرد و گفت: استراتژی صنعت فولاد کشور به یک خطمشی جامع نیاز دارد در غیر اینصورت سرمایهگذاریها بهثمر نمینشیند.
به گزارش استیل تریدر، حمیدرضا فولادگر افزود: متاسفانه برای صنایع کوچک بدون توجه به مزیتهای نسبی مجوز تاسیس واحدهای فولادی داده میشود که توجیه اقتصادی ندارند.به گزارش روابطعمومی ذوبآهن اصفهان، حمیدرضا فولادگر تصریح کرد: بر اساس یک خطمشی جامع، کل زنجیره فولاد از اکتشاف تا محصول نهایی باید تدوین و نهایی شود. مجلس نیز با تصویب قانون و بودجه، این برنامهریزی را پشتیبانی کند، در عین حال معادنی که در اختیار دولت هستند نیز باید کمکم واگذار شوند.
وی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در ذوبآهن اصفهان گفت: زنجیره تولید این شرکت از معادن تا تولید محصول نهایی نیاز است تداوم یابد؛ زیرا در حالحاضر دو کوره بلند فعال است که با وارد چرخه شدن کوره شماره یک، مواد اولیه برای تولید محصول نهایی باید موجود باشد.نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طرحهای توسعه این شرکت باید به ثمر بنشیند و تولید این مجموعه نهتنها به سه میلیون و ششصد هزار تن (برنامهریزی شده) بلکه به پنج میلیون تُن باید برسد زیرا تولید زیر این رقم اقتصادی نیست.
وی گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون که در آستانه ۴۰سالگی آن قرار داریم، پیشرفتهای خوبی را شاهد هستیم اما به دلیل نداشتن همان استراتژی توسعه صنعتی مدون و دستورالعملی که در همه کشور حاکم شود و باید بر اساس آن کار کنند، باید متکی بر مزیت نسبی باشند که از آمایش سرزمین بهدست میآید. با وجود اینکه آمایش سرزمین و صنعت ما کامل نیست اما در مجموع پیشرفت خوبی در صنعت داشتهایم.فولادگر افزود: ذوبآهن اصفهان زمانی که تاسیس شد مهمترین کارخانه صنعتی کشور و اولین کارخانه فولادی بعد از انقلاب بود. این صنعت بزرگ و ریشهدار محل تربیت مدیران، کارشناسان و تکنیسینهای ماهری بود که در ساخت سایر صنایع نقش داشتند یا اینکه نیروی انسانی باتجربه این کارخانه طی دوران مختلف در سطوح بالای مدیریتی کشور حضور یافتند.
وی در ادامه به مسوولیت اجتماعی ذوبآهن پرداخت و گفت: بنگاههای اقتصادی در کنار تولید نیاز است به جامعه اطراف نیز توجه داشته باشند زیرا فرایند تولید آنها بیتاثیر نیست. به بنگاه اقتصادی مانند یک نظام یا سیستم نگریسته میشود که ورودی، خروجی و فرایند تولید دارند و آخرین مرحله آنکه بازخورد است مورد توجه مردم قرار دارد.فولادگر ادامه داد: در زمان بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس، جلسهای با مدیرعامل وقت ذوبآهن و مدیرعامل راهآهن برگزار شد که نتیجه بسیار خوبی داشت و حتی مصوبه آن نیز در برنامه مذکور آمد. از ذوبآهن انتظار داریم تولید ریل را افزایش دهد با توجه به اینکه یکی از مهمترین کارگاههای تولیدی خود (نورد ۶۵۰) را به این محصول استراتژیک اختصاص داده است، البته از راهآهن نیز انتظار داریم که قراردادهای خرید ریل را توسعه دهد تا ذوبآهن بداند در چند سال آینده بر اساس چه میزانی تولید خود را تنظیم کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: ذوبآهن میتواند همه نیازهای ریلی کشور را پوشش دهد و این کارخانه را به قابلیتهای جدید برساند و صنعت کشور را به لحاظ تولید داخل و حمل و نقل ریلی از واردات بینیاز کند. ریل یکی از نیازهای آینده کشور است و ما با توجه به سابقهای که در صنعت فولاد داریم پسندیده نیست که واردکننده این محصول باشیم زیرا صنعت و تکنولوژی آن در داخل وجود دارد و هر جایی هم نیاز به فناوری باشد، وارد میکنیم.
وی تصریح کرد: آزمایشهای مختلف کنترل کیفی بر روی ریل ذوبآهن توسط مراجع ذیصلاح انجام گرفته و ما این کارخانه را بهعنوان تولیدکننده ریل میشناسیم. شرکت راهآهن نیز چند محموله از این محصول را خریداری کرده است.در کنار ریل، تولید تیرآهن بال پهن نیز در صنعت ساختمان از اهمیت ویژهای برخوردار است که در این کارخانه با کیفت مطلوب انجام میگیرد.فولادگر گفت: ذوبآهن اصفهان علاوه بر اینکه قدیمیترین کارخانه فولادی کشور است، به دلیل بزرگی در فضای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه، استان و کشور نقش بسیار موثری داشته و دارد. در درجه اول نیاز است که یک مدیر فنی و متخصص فولادی برای چنین مجموعهای انتخاب شود و در کنار آن برخورداری از قابلیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز موثر است.
وی همچنین انتخاب مدیرعامل این شرکت از بین کارکنان آن را اقدام مناسبی دانست و افزود: مهندس یزدیزاده، مدیری است که از ابتدا در این صنعت حضور داشته و سپس در سطح ملی نیز عهدهدار مسوولیتهای موثری بوده و همچنین تجربه خوب تعامل با مسوولان کشور را نیز دارد.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان