بهادر شمس افزود: گسترش این ابزارها در بورس کالای ایران نیز زمینه کاهش ریسک سرمایهگذاری، افزایش قدرت نقدشوندگی و نیز قدرت برنامهریزی بلندمدت را برای تولیدکنندگان و سرمایهگذاری در بازار سرمایه ایجاد خواهد کرد.همچنین، پوشش ریسک برای تولیدکنندگان، بنگاههای اقتصادی و نیز فعالانی که قصد دارند از این کالاها استفاده کنند، یکی دیگر از مزایای راهاندازی این نوع از قراردادها است؛ چرا که این افراد میتوانند پیشبینی کنند که با توجه به قیمتها در بازار، سرمایهگذاری خود را کاهش یا افزایش دهند؛ همچنین مصرفکنندگان کالاهایی که در بورس عرضه میشود، میتوانند با استفاده از این ابزارها نسبت به تامین مواد اولیه و همچنین میزان تولید خود پیشبینی ۳ماهه، ۶ ماهه یا حتی یکساله داشته باشند. از سوی دیگر، این ابزارها کمک خواهند کرد که سرمایهها راکد نشوند و هزینهها نیز افزایش پیدا نکنند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بنابراین، از آنجا که در بازار ایران نوسانات ارزی به مراتب مشاهده میشود، بازار سرمایه ایران نیز باید از این ابزارهای مالی برای معاملات کالاهای استراتژیک مانند فولاد و پتروشیمی استفاده کند، این در حالی است که ممکن است در این راستا مسائل فقهی پیش آید و اگر کمیته فقهی بتواند این مسائل را سریعتر به نتیجه برساند، اتفاقات بهتری در بازار صنایع مهم کشور مانند زنجیره فولاد، پتروشیمی و... رخ خواهد داد.
این کارشناس بورس و بازار سرمایه به لزوم افزایش سواد مالی در این زمینه نیز اشاره داشت و گفت: تجربه سالهای اخیر نشان میدهد که برای استفاده از چنین ابزارهای جدیدی که هم پوشش دهنده ریسک هستند و هم خود ریسک بالایی دارند، نیاز به فرهنگسازی بیشتری است. در این راستا، معاملات آپشن و آتی که از انواع دیگر ابزارهای معاملاتی پیچیدهتر هستند، طبیعتا نیاز به آموزش و فرهنگسازی بیشتری در بازار دارند و زمان بیشتری را هم در بازار و بورس و سایر ارکان برای آشنایی، آموزش و فعالسازی سایر زیرساختها در این بازار برای انجام معاملات باید در نظر گرفت.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان