وی ادامه داد: واقعیت این است که خریداران بازار فولاد به دلیل تجربه چند ساله خود، قیمت نهایی کالا را به سوی بالاترین قیمت ارزی که در بازار وجود دارد، میبینند. یعنی اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود داشته باشد و در رسانهها نیز اعلام شود که دلار در بازار آزاد با قیمت ۱۳ هزار تومان مبادله میشود، انتظارات قیمت کالای تولیدی به سمت دلار آزاد میرود. به این ترتیب، اگر قیمتها کمتر از این مقدار تعیین شود، فرصتی برای سرمایهگذاری ایجاد میشود؛ این موضوع برای هر کالای دیگری وجود دارد و شاهد این ماجرا نیز پیشفروش خودرو است که طی چند ساعت، برای خرید چند صد هزار دستگاه تقاضا ایجاد شد.
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با تاکید بر اینکه فاصله قیمتی بین بازارهای مختلف به تولیدکنندگان ضربه میزند، افزود: در این شرایط، مصرفکننده نه تنها پیشبینی میکند که قیمت در آینده کاهش نداشته باشد، بلکه احتمال افزایش قیمت را متصور میشود. بازار فولاد هم از این معادله مستثنی نیست و در این شرایط تقاضا چند برابر میشود که التهاب ایجاد میکند. اما اگر متقاضیان بدانند که قیمت به نرخ روز است و جای رشد چندانی ندارد، مصرفکنندگان برای سرمایهگذاری کالایی را خریداری نمیکنند و تنها به دنبال برطرف کردن نیاز خود به مواد اولیه هستند که در نتیجه التهاب از بازار کاهش مییابد.
این فعال بازار فولاد در ادامه تشریح کرد: قیمت فولاد در ایران به قیمتهای جهانی و دلار وابسته است و روند قیمتی دلار یا بازارهای جهانی به هر سمتی که باشد، فولاد هم بر همان مبنا خود را در بازار داخلی تنظیم میکند. این در حالی است که فولاد ایران همیشه جزو ارزانترین بازارها در دنیا بوده که با اصلاح دستورالعمل تنظیم بازار و توجه دولت به مکانیزم بازار، بدون شک بازار در مسیر آرامش و تعادل حرکت میکند.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان