رییس هیاتمدیره خانه معدن
صنایع معدنی، نیازمند مدیریت جامعگرا | محمدرضا بهرامن
هر زمانی باید این تفکر را داشته باشیم که دنیا با فناوریهای جدید در زمینه صنایع معدنی چه کارهایی انجام داده است.
در کشور ما هنوز تفکرات خیلی قدیمی وجود دارد چرا که ما از چرخههای موجود نمیتوانیم ارزشافزوده بالا ایجاد کنیم بلکه فقط از فضاهای موجود استفاده میکنیم. در ایران ظرفیتهای بالایی در معدن و صنایع معدنی وجود دارد به همین دلیل میتوانیم در کنار متکی بودن به نفت جایگاه مناسبی هم برای صنایع معدنی ایران ایجاد کنیم چرا که اینها ذخایر خدادادی هستند که باید از آنها بهره ببریم و از این ثروتها به منظور توسعه اقتصادی کشور استفاده کنیم.
تمام این موارد نیازمند این است که ما مدیریت مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم این منابع را به ثروت ملی تبدیل کنیم. ما حتی برای به دست آوردن سهم بازارهای داخلی و جهانی هم مدیریت خوبی نداشتهایم درحالی که باید مسئولان این حوزه در تلاش باشند شرایطی فراهم کنند که صنایع معدنی ایران در خاورمیانه و در دنیا جایگاه مناسبی را برای خود به دست آورد.
ایران از نظر جغرافیایی جایگاهی ویژه دارد که میتواند با بازار مصرف حدود ۵۰۰میلیون نفری رو بهرو باشد یعنی کشورهای حاشیه و اطراف آن به منابع ما نیاز دارند و ما تنها با بالا بردن کیفیت محصولات میتوانیم این بازار خوب را از آن خود کنیم. در ایران منابع غنی نفت و گاز، نیروی انسانی و معادن غنی وجود دارد که هر کدام از این موارد میتواند مزیت مهمی برای هر کشوری به شمار آید اما متاسفانه تاکنون نتوانستهایم از این مزیتها استفاده کنیم.
تنها چیزی که در حال حاضر در صنایع معدنی بیش از همه به آن احتیاج داریم مدیریت دقیق و آگاه است تا با توجه به شرایط موجود کشور این بخش اقتصادی توسعه پیدا کند. در واقع مدیریت ما باید مدیریت جامعگرا باشد نه مدیریت فردگرا. مدیریت جامع گرا با برنامههای منظم در توسعه اقتصادی کشور، میتواند مسیر مثبتی را دنبال کند.
استیل تریدر | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان