فرایندهای نیمه جامد ، از جمله روش های نوین تولید مواد هستند که دارای عمری در حدود ۳۰ سال می باشند. این روش ها مشتمل بر شکل دهی مخلوطی نیمه جامد-نیمه مذاب با استفاده از روش های ریخته گری و فرم دهی مکانیکی می باشند.
فولادهای زنگ نزن ا زجمله فولادهای پر اهمیت در صنایع هستند. این فولادها به واسطه قابلیت پسیوشوندگی از مقاومت به خوردگی خوبی برخوردارهستند که این امر ناشی از حضور کروم(بیش از حدود 10درصد) در این فولادهاست. فولادهای زنگ نزن دوپلکس حاوی مخلوطی از ساختار فریتی و آستنیتی بوده که دارای میزان کمتری از نیکل (5%-4) و مقدار بیشتری از کروم (18- %28) در مقایسه با فولادهای آستنیتی متداول هستند.خواص عمومی این فولادها مابین فولادهای فریتی و آستنیتی بوده، و به لحاظ فرایند تولید نسبتا ساده تر و هزینه ی کمتر از فولادهای آستنیتی، پتانسیل بکارگیری از آنها در صنایع مهم وجود دارد.فولادهای دوپلکس از مقاومت بالایی در برابر خوردگی تنشی (SCC)و یون کلراید برخوردار بوده و تواما قابلیت جوشکاری مطلوب و استحکام بالایی نیز دارند، که این خواص موجب ایجاد جایگاه ویژه ای برای این فولادها در صنعت شده است. درنتیجه بررسی امکان استفاده از این فولادها در صنایع نفت و پتروشیمی و نیز آب و فاضلاب نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این مورد را افزایش داده است.
همانطور که از عنوان کتاب متالورژی کاربردی فولادها در عملیات حرارتی و آهنگر برمیآید. در این مجموعه جنبههای کاربردی متالورژیکی در کنار مباحث علمی به منظور رفع نیاز دانشجویان و متخصصین صنایع و پرکردن خلاهای بنی آموزههای دانشگاه و صنعت در نظر گرفته شده است که این امر به خودی خود این اثر را نسبت به دیگر کتب متمایز میسازد.
مولف، این کتاب را پس از مدت 15 سال و با نیم قرن تجربه تدریس در دانشکدههای مهندسی مواد ایالات متحده آمریکا و ارتباط تنگاتنگ با صنعت توسط انتشارات بینالمللی مهندسی مواد آمریکا(ASM) به چاپ رسانیده است. مجموعهای که فرا روی شماست پس از صرف زمان قریب به 2 سال ترجمه شده و به جامعه علمی کشور تقدیم میگردد.
درس طراحی سازه های فولادی یکی ازمهمترین دروس کاربردی رشته مهندسی عمران می باشد. دانشجویان این رشته در طول دوران تحصیل، با اصول کلی طراحی سازه های فولادی با توجه به ضوابط و قوانین آنها آشنا می گردند. اصولا طراحی سازه های فولادی با توجه به آئین نامه های معتبر انجام می شود. کشورهای مختلف با بهره گیری از ضوابط وآئین نامه های مرتبط، بحث کنترل و بررسی طراحی سازه های فولادی را انجام می دهند. تقریبا اکثر ساختمانهای فولادی موجود به روش ارتجاعی طراحی شده اند. در دنیای امروز در دوران مختلف سازه های فولادی متعددی طراحی واجرا شده اند، که هریک با مهمترین سازه زمان قبل از خود رقابت می کنند که یکی از علل همین برتری و رقابت، روش های طراحی است. یکی از این دسته روش های طراحی روش ضریب بار و مقاومت می باشد. این روش بخش عمده ای از مفاهیم طرح نهایی، طرح خمیری و طرح حالت حدی را دربردارد. درحالت حدی به عنوان فلسفه این روش، استحکام براساس ظرفیت باربری سازه است که استحکام خمیری، کمانش، تردشکنی، خستگی، واژگونی و.... رانیز در برمی گیرد. این روش بیشتر به تامین استحکام سازه براساس حالات حدی می پردازد و قضاوت عملکرد سازه را دربرابرحالات کارایی بیشتر به مهندسین سازه واگذار می کند. از این رو کتاب حاضر با توجه به عنوان"تشریح مسائل سازه های فولادی به روش ضرایب بارو مقاومت" حاصل بخشی از زحمات مولفین است که جهت آشنایی و درک بهتر مطالب و مسائل مربوط به روش مذکور و تشریح مسائل کتاب دکتر مک کورمک به ترجمه دکتر فریدون ایرانی تنظیم گردیده است.
در اين کتاب از تاريخچه فولاد های ابزار گرفته تا متا لورژی فيزيکی، عمليات حرارتی و خواص مکانيکی آنها به علاوه کاربرد و کارائی هر يک، به دقت و موشکافانه مورد بررسی قرار می گيرد. فصول اوليه اين کتاب از تقسيم بندی و انتخاب، توليد و طراحی آلياژ ی فولادها شروع می شود و سپس وارد مباحث عمليات حرارتی فولادها می شود، آنگاه از فصل 7 تا 15 انواع فولادهای ابزار را از فولادها ی سخت شونده در آب تا فولادهای قالب، مورد بحث و بررسی قرار می دهد و سپس در دو فصل آخر، عمليات سطحی و عيوب فولادهای ابزار مطالعه می شوند.
توليد فلزات و خواص آلياژها ، بيشتر مد نظر مهندسين است . با اينكه دلايل قوي براي اهميت مطالعه اين زمينه ها ميتوان اورد ليكن بايد دقت كرد كه در حقيقت زمان بسياري براي آموختن تعداد زياد مطالب نامرتبط تلف ميشود . اطلاعاتي از اين نوع به راحتي فراموش ميشوند و همچنين آلياژها و روش هايي كه امروزه در صنعت مطرح هستند لزوما همان آلياژ هاي آينده نخواهند بود. از سوي ديگر روش نظري در متالوژي فيزيكي بر اين اصل استوار است كه خواص فلزات و آلياژها از روي چند قانون ساده فيزيكي حاصل ميشوند و نيازي نيست كه هر آلياژ را به عنوان يك وجود مجزا بررسي كنيم . پيشرفت اخير در فيزيك و شيمي فلزات باعث شده است كه روابط مورد نياز در فلزات شناخته شوند.
هدف اصلی اين کتاب تشريح زمينه های علمی فرايند ريخته گری است.توضيح و کاربرد اصول انتخاب شده متالوژی در ذوب ساختار مايع و جامد واکنشهای گاز و مذاب ،انجماد و ريختن در هفت فصل مورد بررسی قرار گرفته است، تا با تمام کاستی ها ،گامی در انتظانم علمی و رشد عملی ريخته گری در کشورمان باشد. اين کتاب به منظور آموزش و برای دانشجويان متالوژی و به ويژه دانشجويان گرايش ريخته گری تاليف شده است . ولسی مثالها ، جداول ، نمودارها و روند تحليلی در بيان مطالب ، امکان استفاده انرا برای کارشناسان و متخصصان در بخش صنعت نيز فراهم ساخته است .
در سالهای اخير فولادهای مدرن با استحکام بالا بسيار مورد توجه قرار گرفته اند. يکی از اين دسته ها يعنی فولادهای دو فازی هرچند که در دهه 70 ميلادی اختراع شده اند اما درسالهای اخير استفاده از آنها، به خاطر خواص ويژه شان،يعنی سيلان پيوسته و کارسختی زياد و همچنين جذب انرژی زيادی قبل از شکست، در صنايع خودرو سازی مورد توجه قرار گرفته است.